Χανιά: Καλωσόρισμα Περιφερειάρχη σε Ορθοδόξους συνέδρους από 25 χώρες

Με την ευχή να επανέλθει σύντομα ο κόσμος στην κανονικότητα από την πανδημία αλλά και με το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη για την επιτακτική ανάγκη συνεργασίας όλων, κρατών, της επιστήμης, των υγειονομικών Αρχών στην ορθή αντιμετώπιση και την υπέρβαση της κρίσης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσόρισε στη Γεωργιούπολη Χανίων τους συνέδρους της 28ης Γενικής συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής συνέλευσης Ορθοδοξίας.

Στην διεθνή συνέλευση, παρουσία κοινοβουλευτικών εκπροσώπων από 25 χώρες, εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, των Ορθόδοξων Πατριαρχείων, διεθνών Οργανισμών, Οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, και άλλων Θρησκειών, συζητείται το κεντρικό θέμα: «Το μέλλον του κόσμου, το μέλλον της Ευρώπης μετά την πανδημία».

Παράλληλα στην συνέλευση που ολοκληρώνεται την Δευτέρα, θα συζητηθούν και τρεις σημαντικές διεθνείς πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης για την Αγιά Σοφιά που παρότι σύμβολο της Ορθοδοξίας και μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο, μετατράπηκε σε τζαμί.

Ο Περιφερειάρχης που συμμετείχε στην έναρξη του συνεδρίου, επισήμανε την ιδιαιτερότητα και σημαντικότητα της διεθνούς διοργάνωσης, ενώ είχε παράλληλα συναντήσεις με εκπροσώπους Εκκλησιών, τον Γενικό Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδόξων (ΔΣΟ) Δρ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, τον Σύμβουλο της Δ.Σ.Ο. Δρ. Κώστας Μυγδάλη, τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Βουλής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, κ.α.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος