Χανιά: Κάλεσμα από 12 Συλλόγους Γονέων σε τηλεδιάσκεψη για τα προβλήματα στα σχολεία λόγω της πανδημίας

Κάλεσμα για ανοιχτή τηλεδιάσκεψη με θέμα τα προβλήματα στα σχολεία λόγω της πανδημίας, απευθύνουν 12 Σύλλογοι Γονέων και προαναγγέλλουν κινητοποίηση την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, στις 13.30 στον Δήμο Χανίων.

Στην ανοιχτή τηλεδιάσκεψη καλούνται να συμμετάσχουν   οι σύλλογοι γονέων, τα πενταμελή και δεκαπενταμελή μαθητών, καθώς και τα ΔΣ των Συλλόγων Εκπαιδευτικών των Χανίων, με στόχο, όπως αναφέρεται στο κάλεσμα να υπάρξει κοινή συζήτηση και να οργανωθούν οι δράσεις για το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

“Τρίτη μέρα ανοίγματος των σχολείων και η πραγματικότητα είναι αποκαλυπτική. Περισσότερα από 800 κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών, σημαντικός αριθμός απουσιών μαθητών από αγωνία και φόβο των γονιών για την προστασία της υγείας των παιδιών και των οικογενειών τους, αξιοποίηση εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης και τμημάτων ένταξης για κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών σε βάρος της ειδικής επιστημονικής στήριξης των παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και ανάγκες, κλειστά ολοήμερα, η κατάσταση στη σχολική καθαριότητα παραμένει η ίδια που ήταν και πριν το κλείσιμο των σχολείων και οι γονείς συνεχίζουμε να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για μάσκες και τεστ. Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την κάλυψη των μορφωτικών κενών των παιδιών που νοσούν και θα απουσιάζουν αρκετές μέρες από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση το μόνο που είδαμε από το Υπουργείο ήταν κάποιες ελάχιστες προσλήψεις, που αφορούν σε ήδη υπάρχουσες ελλείψεις. Για τα Χανιά μόλις 16, την ώρα που μόνο την πρώτη μέρα απουσίαζαν λόγω covid 95 εκπαιδευτικοί, ενώ και πριν τις γιορτές τα κενά ήταν δεκάδες.

Οι γονείς δε θα μείνουμε θεατές σε αυτό το έγκλημα. Δε θα ανεχτούμε να τσακίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. Δε θα ανεχτούμε άλλο να ρισκάρεται η υγεία και η ζωή των παιδιών και των οικογενειών μας στην εγκληματική ζυγαριά κόστους-οφέλους.

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων μας, αλλά και μπροστά στην κινητοποίηση της Παρασκευής 14/1,στις 13.30 στον Δήμο Χανίων καλούμε τους συλλόγους γονέων, πενταμελή και δεκαπενταμελή μαθητών, καθώς και τα ΔΣ των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ σε διαδικτυακή σύσκεψη την Πέμπτη 13/1, στις 6μμ, για να συζητήσουμε από κοινού και να οργανώσουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα”.
Για συμμετοχή στη σύσκεψη μπείτε στο zoom:

https://us04web.zoom.us/j/78544063193?pwd=SDZoJJoj16IH6iv82DUe6mmYK4Zn14.1

Meeting ID: 785 4406 3193
Passcode: q61tWp

Οι Σύλλογοι γονέων:

2ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων11ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και 11ου – 27ου Νηπιαγωγείου Χανίων15ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων16ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων19ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων3ου Γυμνασίου Χανίων5ου Γυμνασίου Χανίων1ου ΓΕΛ Χανίων4ου ΓΕΛ ΧανίωνΜουσικού Σχολείου Χανίων

Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Βαμβακοπούλου

Το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του Μουσικού Σχολείου Χανίων, Γιώργος Γυπάκης μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων. Ακούστε τη συζήτηση:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος