Χανιά: Η Μίνα Γκάγκα στο νέο Παιδοδιαβητολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου

Από το παιδοδιαβητολογικό ιατρείο και τον χώρο του ρομποτικού συστήματος διαλογής φαρμάκων, ξεκίνησε η επίσκεψη της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα το πρωί στο Νοσοκομείο Χανίων.

Η Yπουργός εγκαινίασε τις δύο υπηρεσίες, που ήδη εξυπηρετούν τους Χανιώτες.

 Παιδοδιαβητολογικό Ιατρείο στο Νοσοκομείο Χανίων

Χανιά: Η Μίνα Γκάγκα στο νέο Παιδοδιαβητολογικό Ιατρείο του ΝοσοκομείουΤο πρώτο με ΦΕΚ παιδοδιαβητολογικό ιατρείο σε δευτεροβάθμιο νοσοκομείο στην Ελλάδα λειτουργεί εδώ και μερικές μέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Ήδη το ιατρείο εξυπηρετεί 40 παιδιά με διαβήτη τύπου 1 και συνολικά πάνω από 100 παιδιά στο σύντομο διάστημα λειτουργίας του.

Παράλληλα η κα Γκάγκα ξεναγήθηκε στον χώρο, όπου λειτουργεί το αυτοματοποιημένο ρομποτικό σύστημα διαχείρισης και διανομής φαρμάκων, που λειτουργεί ήδη με πάνω από 20.000 σκευάσματα.

Χανιά: Η Μίνα Γκάγκα στο νέο Παιδοδιαβητολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου

Πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα τέτοιο σύστημα, που εξασφαλίζει την διαφάνεια της διαδικασίας και απελευθερώνει ανθρώπινους πόρους.

Νωρίτερα η κα Γκαγκά είχε συμμετάσχει σε συνάντηση εργασίας με την Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, την Διοίκηση του Γ.Ν. Χανίων, υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους των εργαζομένων του νοσοκομείου, ενώ ακολούθησε επιθεώρηση στα έργα αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στο νοσοκομείο Χανίων, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος