Χανιά: Η Ευανθία Ρεμπούτσικα επιστρέφει, 9 χρόνια μετά, στις Γιορτές Ρόκκας στην Κίσαμο (ηχητικό)

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα επιστρέφει 9 χρόνια μετά, την ημέρα της Πανσέληνου, στις Γιορτές Ρόκκας. Σήμερα Παρασκευή στις εννέα το βράδυ στον αρχαιολογικό χώρο της Ρόκας θα πραγματοποιηθεί συναυλία, με την οποία κορυφώνονται οι Γιορτές,  στην Κεντρική Σκηνή της διοργάνωσης, που φέτος επιμελήθηκε ειδικά για τις Γιορτές Ρόκκας η Shizuka Hariu και θα εγκαινιαστεί, επίσης σήμερα.

Χανιά: Η Ευανθία Ρεμπούτσικα επιστρέφει, 9 χρόνια μετά, στις Γιορτές Ρόκκας στην Κίσαμο (ηχητικό)

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές:

“Η καλλιτέχνης που πρώτη μας εμπιστεύτηκε και μοιράστηκε μαζί μας το όραμα για ένα καλλιτεχνικό γεγονός αλλιώτικο από τα άλλα, που πρώτη γέμισε με τις μελωδίες της τον Αρχαιολογικό χώρο της Ρόκκας Κισσάμου και σφράγισε με την παρουσία της την αρχή ενός όμορφου ταξιδιού, έρχεται να συναντήσει ξανά τις Γιορτές Ρόκκας στη νέα τους εποχή.

Και ο συμβολισμός μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, αφού η συναυλία θα διεξαχθεί στην Κεντρική Σκηνή των Γιορτών Ρόκκας, που φέτος επιμελήθηκε ειδικά για τις Γιορτές Ρόκκας η Shizuka Hariu, και θα εγκαινιαστεί την ίδια μέρα.

Το έργο της Shizuka Hariu βρίσκεται σε πλήρη διάλογο με τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ρόκκας, το επιβλητικό φως της Πανσέληνου αλλά και το φετινό θέμα των Γιορτών Ρόκκας, την αντανάκλαση.

Χανιά: Η Ευανθία Ρεμπούτσικα επιστρέφει, 9 χρόνια μετά, στις Γιορτές Ρόκκας στην Κίσαμο (ηχητικό)Χανιά: Η Ευανθία Ρεμπούτσικα επιστρέφει, 9 χρόνια μετά, στις Γιορτές Ρόκκας στην Κίσαμο (ηχητικό)

Στη συναυλία της Πανσέληνου, θα είμαστε συνοδοιπόροι σε ένα μουσικό ταξίδι με άρωμα Ανατολής και Δύσης που θα αγγίξει αισθήσεις και ψυχές. Από τους πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης στα ονειρικά σοκάκια του Παρισιού και από εκεί σε μια φεγγαρόλουστη βραδιά στην έρημο με όχημα τις πολυαγαπημένες μελωδίες της συνθέτριας.

Opening Act:

Σόλο για βιολί από το Γιάννη Μαγειρόπουλο, ένα νέο ταλαντούχο μουσικό από την Κρήτη, που στα 17 του χρόνια έχει προλάβει να διακριθεί για το ταλέντο και τη δεξιοτεχνία του.

Πρόγραμμα για Σόλο Βιολί:

Μίκης Θεοδωράκης (1925-2021): Θέμα και παραλλαγές για σόλο βιολί [γράφτηκε ενώ ο συνθέτης ήταν εξόριστος στην Ικαρία]

Νικολό Παγκανίνι (1782-1840): Καπρίτσια νο.24, 1, 5, 6, 9, 14, 17

Είσοδος ελεύθερη

Προτεινόμενη ώρα προσέλευσης:20:00

Χρηστικά προτεινόμενα: Χαμηλά παπούτσια, μαξιλάρι, ζακέτα

Χανιά: Η Ευανθία Ρεμπούτσικα επιστρέφει, 9 χρόνια μετά, στις Γιορτές Ρόκκας στην Κίσαμο (ηχητικό)

Σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων μίλησε η καλλιτεχνική διευθύντρια των Γιορτών Ρόκκας, κ. Μέτη Παναγιωτοπούλου. Ακούστε τη συζήτηση:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος