Οι «Γειτόνισσες» της Χαλέπας ζυμώνουν με… αλληλεγγύη (audio)

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, μέλη του συλλόγου «Γειτόνισσες» της Χαλέπας θα παρασκευάσουν μεγάλη ποσότητα πασχαλινών κουλουριών που θα προσφερθούν δωρεάν στο Σύλλογο “Ορίζοντας” προς πώληση στο παζάρι του (στην οδό Τσουδερών) και στους δικαιούχους του Παντοπωλείου Αλληλεγγύης του Κυττάρου Χαλέπας. Το μέλος του Συλλόγου Μαρία Βουράκη – Μανιαδάκη, μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων για τα «ζυμώματα αλληλεγγύης», αλλά και για τις γενικότερες δράσεις του Συλλόγου που ιδρύθηκε και δραστηριοποιείται στα Χανιά, τα χρόνια της κρίσης. Όπως είπε το ζύμωμα θα αρχίσει το πρωί της Κυριακής 2 Απριλίου στον φούρνο Δουρουντάκη στην οδό Βρυσσών 66 (στα Λενταριανά) με υλικά που προσέφεραν τοπικές επιχειρήσεις.

Έως το απόγευμα οι εγκαταστάσεις του αρτοποιείου (που και αυτές παραχωρούνται δωρεάν) θα είναι στην αποκλειστική διάθεση των γυναικών του συλλόγου που αποδεικνύουν και φέτος ότι η αλληλεγγύη και η προσφορά δεν είναι θεωρητικές έννοιες αλλά ουσία.

Φέτος θα παρασκευαστούν 60 δόσεις όπως και πέρυσι. Άλλωστε η αποδοχή τους στο παζάρι του ‘Ορίζοντα’ είναι πάντα εντυπωσιακή.

Ο Σύλλογος «Γειτόνισσες» ιδρύθηκε πριν από οκτώ χρόνια με στόχο την αναβίωση της πραγματικής αξίας της γειτονιάς: την έγνοια για τον διπλανό, τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που διαμένουν στην ίδια γειτονιά, την αλληλεγγύη, τη χαρά της συμμετοχής στα απλά, τα καθημερινά αλλά και τα ουσιώδη.

Οι «Γειτόνισσες» έχουν «υιοθετήσει» δύο παιδιά από την Αφρική, επικοινωνούν και αλληλογραφούν μαζί τους τακτικά. Επίσης στηρίζουν οικονομικά δύο παιδιά μονογονεϊκής οικογένειας στα Χανιά και ανταποκρίνονται άμεσα και διακριτικά όταν κάποιος χρειάζεται βοήθεια, μια ζεστή κουβέντα και αισιοδοξία.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η κ. Μαρία Βουράκη – Μανιαδάκη:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος