Χανιά: Γιορτές Ρόκκας 2021 – Συναυλία υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου

Για ακόμα μια χρονιά, οι Γιορτές Ρόκκας κορυφώνονται με την Αυγουστιάτικη πανσέληνο, με μια ξεχωριστή συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο της Ρόκκας.

Με τη συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, του Δήμου Κισσάμου, του Δήμου Πλατανιά, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεράς “Η Αντωνούσα”, οι Γιορτές Ρόκκας φιλοξενούν μία μυσταγωγική, ρομαντική, μουσική εμπειρία από τον Γιώργο Καλούδη και το Thesis Trio, που υπόσχεται να σας μείνει αξέχαστη.

Χανιά: Γιορτές Ρόκκας 2021 – Συναυλία υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου

Το Thesis Trio απαρτίζεται από τρεις φίλους, τρεις σολίστες∙ την Ειρήνη Τσιρακίδου (mezzo soprano), την Δήμητρα Κοκκινοπούλου (πιάνο), και τον Γιώργο Καλούδη (τσέλο-κλασική κρητική λύρα) που συμπράττουν και μοιράζονται τις μουσικές τους ανησυχίες, με σκοπό την επικοινωνία της κοινής τους μουσικής αισθητικής.

Έτσι, στην μεγαλύτερη πανσέληνο του χρόνου, στις 22 Αυγούστου, στις 20:30, στον λόφο της Ρόκκας, το Thesis trio θα παρουσιάσει μια συναυλία που ενώνει το χθες με το σήμερα, την απαρχή της φωνητικής τέχνης στην δυτική ευρωπαϊκή μουσική, με τα φωνητικά έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.

Ο Γιώργος Καλούδης, ενσωματώνει την κλασική κρητική λύρα και το τσέλο στο ρεπερτόριό του, και δημιουργεί εμπνευσμένες μεταγραφές κι αισθητικές παρεμβάσεις στα έργα που παρουσιάζονται, δίνοντας μια φρέσκια προσέγγιση στα μουσικά κείμενα, με σεβασμό πάντα στην αισθητική του αρχικού μουσικού κειμένου.

Τα έργα των σύγχρονων Ελλήνων συνθετών είναι βασισμένα σε ποιητικά έργα της παγκόσμιας και ελληνικής λογοτεχνίας.

Χανιά: Γιορτές Ρόκκας 2021 – Συναυλία υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου

Η κορύφωση των Γιορτών Ρόκκας με σκηνικό τον έναστρο ουρανό και ένα φαράγγι απαράμιλλης ομορφιάς, προμηνύεται να είναι ατμοσφαιρική, με ήχους που θα γοητεύσουν και θα ταξιδέψουν το κοινό, στο κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της Αυγουστιάτικης πανσελήνου.

Συντελεστές: Ειρήνη Τσιρακίδου, μέτζο σοπράνο, Δήμητρα Κοκκινοπούλου, πιάνο, Γιώργος Καλούδης, τσέλο, κλασική κρητική λύρα.

Η είσοδος είναι δωρεάν. Προτεινόμενη ώρα προσέλευσης 19.00. Θα υπάρξει δρομολόγιο από Χανιά για το χωριό της Ρόκκας. Αναχώρηση λεωφορείου από το ΚΤΕΛ Ρεθύμνου-Χανίων:18:30 και επιστροφή: μετά το πέρας της συναυλίας

Κρατήσεις θέσεων ηλεκτρονικά:  https://www.chania-culture.gr/event/sunaulia-augoustiatikis-panselenou-giortes-rokkas-2021

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος