Γ. Σαρρής: Εικόνες διάλυσης στα όργανα λειτουργίας του Δήμου Χανίων (audio)

Για εικόνες διάλυσης στα όργανα λειτουργίας του Δήμου Χανίων, έκανε λόγο σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα στο Δημαρχείο, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος», Γιάννης Σαρρής. Μιλώντας, σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων, ο κ. Σαρρής, επισήμανε ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του δεν συνιστούν επίθεση προς τη Δημοτική αρχή. Έγιναν, όπως είπε, προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες των Χανίων, γιατί τα προβλήματα λειτουργίας του Δήμου, έχουν αντίκτυπο στους πολίτες.
Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να αναφερθεί και σε όσα θετικά έχουν καταγραφεί στη διάρκεια της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής και έκανε λόγο για την ενοποίηση των υπηρεσιών πρόνοιας, την καταγραφή της δημοτικής περιουσίας και την παραχώρηση της χρήσης των Νεωρίων στον Δήμο.
Σχετικά με τις εικόνες διάλυσης ο κ. Σαρρής ανέφερε συγκεκριμένα θέματα στα οποία η παράταξη της πλειοψηφίας εμφανίζει, κατά την άποψή του, σοβαρή δυσλειτουργία. Έκανε λόγο για τη στάση μελών της πλειοψηφίας στο ζήτημα της φιλοξενίας των προσφύγων και της καταδίκης των φασιστικών πρακτικών, καθώς, όπως είπε, στο Δημοτικό Συμβούλιο διαλύουν τη συνεδρίαση με φωνές, ρατσιστικές κορώνες και προσπάθεια αφαίρεσης της δυνατότητας να εκφραστούν ακόμα και αντιδήμαρχοι της παράταξής τους. Ο κ. Σαρρής μίλησε και για διαρκείς απουσίες από σημαντικές επιτροπές του Δήμου, τόσο από μέλη των δύο μεγάλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, όσο και από μέλη της παράταξης της πλειοψηφίας, με αποτέλεσμα να καθιστούν αδύνατη τη λήψη αποφάσεων σε σημαντικά θέματα του Δήμου.
Στο μείζον θέμα της καθημερινότητας των δημοτών και στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, όπως η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, οι κοινόχρηστοι χώροι, οι άστεγοι, τα αδέσποτα και άλλα, ο κ. Σαρρής εκτιμά ότι η δημοτική πλειοψηφία εμφανίζεται με διαμετρικά αντίθετες απόψεις, γεγονός που καθιστά την υλοποίηση των αποφάσεων, για όλα αυτά τα θέματα, προβληματική, την ίδια στιγμή που απαιτείται συμπαγής, όπως λέει,στάση.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Σαρρής:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος