Χανιά: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που λήστευε ΑΤΜ

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που είχε πραγματοποιήσει δύο κλοπές και οκτώ απόπειρες κλοπών, κυρίως από ΑΤΜ τραπεζών, προχώρησαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές στα Χανιά, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, την ώρα που οι δράστες επιχειρούσαν να ανατινάξουν ΑΤΜ σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της σπείρας, από τον Δεκέμβριο του 2018 έως και τις 8 Νοεμβρίου είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με συνεχή δράση, σκοπός της οποίας ήταν αφαίρεση χρημάτων από Α.Τ.Μ. τραπεζών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας:
“Η αποδόμηση της σπείρας, έγινε μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα και κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων, που είχαν συγκεντρωθεί με μεθοδικότητα από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων. Στη συγκεκριμένη επιχείρηση, συμμετείχαν επίσης αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Τ.Ε.Κ.Α.Μ.) Κρήτης, ενώ λόγω υποθέσεως στην περιοχή του Ρεθύμνου, υπήρξε συνεργασία και με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης.”

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι τρεις ημεδαποί συνελήφθησαν “κατά τον χρόνο που επιχείρησαν ανεπιτυχώς με τη μέθοδο Plofkraak να προκαλέσουν έκρηξη σε ΑΤΜ σε περιοχή των Χανίων, προκειμένου να αφαιρέσουν χρήματα από το εσωτερικό του”.

Όπως προέκυψε, οι δράστες, είχαν προβεί στη διάπραξη
δύο κλοπών και οκτώ αποπειρών κλοπών από Α.Τ.Μ. τραπεζών:
• 7 απόπειρες κλοπής σε περιοχές των Χανίων,
• 1 απόπειρα σε περιοχή του Ρεθύμνου και
• 2 κλοπές σε περιοχές των Χανίων.
Αναφέρεται ότι το χρηματικό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας είναι πάνω από 132.000 ευρώ.
“Στην κατοχή των συλληφθέντων και σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• κουκούλες τύπου full face,
• μέσα για την τέλεση παράνομων δραστηριοτήτων (μπουκάλα αερίου με λάστιχο διοχέτευσης, καλώδιο κ.α.)
• κλεμμένες πινακίδες οχήματος,
• 3 γεμιστήρες πιστολιού,
• μαχαίρι,
• αθύρματα με φυτίλι και
• κινητά τηλέφωνα.
Επιπλέον βρέθηκε και κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν ο συλληφθέντες.”

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης. Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος