Χανιά: Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία

Με σύνθημα: «Όλοι διαφορετικοί, όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι», ξεκινούν από αύριο, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία – οι δράσεις, που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τους Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ της πόλης.

Οι δράσεις, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τους διοργανωτές σήμερα, στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, εντάσσονται στην Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία και θα διαρκέσουν έως τις 11 Δεκεμβρίου.

Στις δράσεις του Ν.Ο.Χ. αναφορικά με τα Άτομα με Αναπηρία αναφέρθηκε ο προπονητής ΑμεΑ, Κώστας Νικολαντωνάκης, επισημαίνοντας ότι από το 1997 ο συγκεκριμένος Σύλλογος σε συνεργασία με τo πρόγραμμα «Special Olympics» υλοποιεί σχετικά προγράμματα.

«Στο κάλεσμα του Δήμου συμμετέχουμε και εμείς, το Σάββατο 4/12, από τις 4:00 έως τις 6:00, σε μία ανοιχτή εκδήλωση, τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, όλοι οι δημότες μπορούν να έρθουν, να κολυμπήσουμε με παιδιά με διανοητική αναπηρία, να κάνουμε μία προπόνηση», ανέφερε ο κ. Νικολαντωνάκης.

Παράλληλα, την Τρίτη 7/12 στο Δημοτικό Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας, από τις 09.00 έως τις 12.00, μαθητές σχολείων και αθλητές – τριες του Τμήματος ειδικής άθλησης θα συνυπάρξουν και θα συναθληθούν.

Στη συνέντευξη παρευρέθηκε και ο Πρωταθλητής του «Αρίωνα», Βαγγέλης Βολάνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος