Χανιά: Έρχεται το Σεπτέμβριο το 4o Chaniartoon Festival

Για 4η συνεχή χρονιά το διεθνές φεστιβάλ Chaniartoon – International Comic & Animation Festival έρχεται στα Χανιά για μια σειρά από δράσεις γύρω από το comic και το animation.

Από τις 11 μέχρι και τις 20 Σεπτέμβρη 2020 θα πραγματοποιηθούν προβολές animation από όλο τον κόσμο τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, καθώς και μια μεγάλη έκθεση σκίτσου/εικονογράφησης με καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα. Το φεστιβάλ θα ανοίξει στον Δημοτικό Κινηματογράφο Κήπος, με μια σειρά από προβολές animation για παιδιά αλλά και για ενήλικες.

Αναλυτικότερα: 12 Σεπτεμβρίου: Προβολή ταινίας μεγάλου μήκος για παιδιά “MISIÓN H2O” (θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους)

13 Σεπτεμβρίου: Live ψηφοφορία για το βραβείο κοινού. Θα προβληθούν οι καλύτερες ταινίες animation μικρού μήκους του φεστιβάλ και το κοινό θα ψηφίσει ζωντανά για να δώσει το βραβείο της καλύτερης ταινίας κοινού

14 Σεπτεμβρίου: Προβολή ταινίας μεγάλου μήκος σε συνεργασία με το φεστιβάλ AnimaSyros. Θα προβληθεί η οικογενειακή ταινία “Marona’s Fantastic Tale” (θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους)

15 Σεπτεμβρίου: Προβολή ανθολογίας για τα “75 Αφιέρωμα του ελληνικού animation” σε συνεργασία με την ASIFA Hellas. To διάστημα 14-20 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί στο ΚΑΜ η μεγάλη έκθεση σκίτσου/κόμικ/εικονογράφησης με καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα. Παράλληλα στο ΚΑΜ θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη έκθεση σκίτσου/κόμικ/εικονογράφησης.

Το τελευταίο τριήμερο, 18-20 Σεπτεμβρίου, πλήθος καλλιτεχνών θα παραβρεθούν στα Χανιά για να εκθέσουν προσωπικά τα έργα τους, σε ένα ιδιαίτερο Artist Alley. Το φεστιβάλ συμπληρώνουν μια σειρά από δράσεις, παρουσιάσεις και εργαστήρια. Για πρώτη χρονιά φέτος, θα υπάρχουν εκθέματα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, κάτι που αποτελεί όχι μόνο πανελλήνια αλλά και παγκόσμια καινοτομία από φεστιβάλ του είδους. Οι θεατές θα μπορούν να διαδράσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα, με τον εκθεσιακό χώρο, αλλά και γενικότερα στο παλιό λιμάνι. Παράλληλα μέσα από μάσκες εικονικής πραγματικότητας θα είναι στη θέση να παρακολουθήσουν το πρώτο ελληνικό μουσικό animation εικονικής πραγματικότητας αλλά και την πρώτη ελληνική εφαρμογή κόμικ εικονικής πραγματικότητας. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα. Μια ξεχωριστή εμπειρία που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι δωρεάν.

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων και την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ βρίσκεται υπό την αιγίδα του υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού καθώς και της asifa Hellas. Για περισσότερες πληροφορίες: chaniartoon festival

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ