Χανιά: Επιστολή διαμαρτυρίας των “Ακαπνίστας”

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε στον Δήμαρχο Χανιών ο Σύλλογος “Ακαπνίστας”. Σε αυτή, διαμαρτύρονται για την πλημμελή σήμανση κατά του καπνίσματος στις παιδικές χαρές και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν στις ελεγκτικές αρχές.

Στην επιστολή τους οι “Ακαπνίστας” αναφέρουν μεταξύ άλλων: “Στις 17 Νοεμβρίου 2019, με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας, 16 εθελοντές συγκέντρωσαν μέσα σε μιάμιση ώρα, πάνω από 6.000 αποτσίγαρα από την Πύλη της Άμμου μέχρι τον Δημοτικό Κήπο. Μετά από πολλές προσπάθειες, τα παραδώσαμε στις 15 Ιανουαρίου 2020 στο Δημοτικό Συμβούλιο, επισημαίνοντας σε γραπτό υπόμνημά μας: α) το πρόβλημα των αποτσίγαρων στην πόλη, ιδίως στις παιδικές χαρές, και β) τη σήμανση της απαγόρευσης του καπνίσματος στις παιδικές χαρές του Δήμου…
Στις αρχές Αυγούστου μέλη μας διαπίστωσαν ότι στις περισσότερες παιδικές χαρές ΔΕΝ έχουν εγκατασταθεί πινακίδες. Από τις 5 που είχαν εγκατασταθεί οι δύο έχουν μουτζουρωθεί με γκράφιτι ενώ σχεδόν όλες έχουν μπει σε θέσεις που δεν είναι άμεσα ορατές στο κοινό…. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι στις παιδικές χαρές που επισκεφτήκαμε υπήρχαν αποτσίγαρα, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι δεν πραγματοποιούνται έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες…. Δεδομένου ότι οι αρμόδιοι δεν απάντησαν ποτέ εγγράφως στις πρωτοκολλημένες επιστολές μας, ενώ όταν επικοινωνήσαμε μαζί τους τηλεφωνικά μας είπαν «να περιμένουμε στο ακουστικό μας την απάντηση», θεωρούμε ότι η επόμενη ενέργεια που μας απομένει είναι η υποβολή (με βαριά καρδιά ομολογούμε) μιας επίσημης, τεκμηριωμένης καταγγελίας στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος