Χανιά: Εντυπωσιακά τα ευρήματα στο σπηλαιοβάραθρο του Γουργούθακα

Με αφορμή την τρίτη και τελευταία φετινή αποστολή στο σπηλαιοβάραθρο του Γουργούθακα, η Σπηλαιολογική Ομοσπονδία Ελλάδας, ο Δήμος Αποκορώνου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πεμονίων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελιδονίου «το Απάνω Νερό», διοργανώνουν παρουσίαση των ευρημάτων της Αποστολής «Γουργούθακας 2022», που θα γίνει στην κεντρική πλατεία του Μελιδονίου το Σάββατο 13 Αυγούστου και ώρα 20.00.

Χανιά: Εντυπωσιακά τα ευρήματα στο σπηλαιοβάραθρο του Γουργούθακα

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα ευρήματα της αποστολής και θα προβληθούν πλάνα από απόκοσμα τοπία στα βάθη της Μαδάρας, στο εσωτερικό ενός από ένα από τα μεγαλύτερα και βαθύτερα σπηλαιοβάραθρα στον κόσμο. Η εκδήλωση αποβλέπει στην ενημέρωση του κοινού, την ανάδειξη του φυσικού πλούτου του Αποκόρωνα και την προώθηση της σπηλαιολογίας στη χώρα μας.

Το σπηλαιοβάραθρο «Γουργούθακας» το μεγαλύτερο στην Ελλάδα βρίσκεται στην τοποθεσία «Ατζίνες» των Λευκών Ορέων και Ανατολικά της κορυφής του Αγίου Πνεύματος, στην περιοχή Μελιδονίου Αποκορώνου.

Χανιά: Εντυπωσιακά τα ευρήματα στο σπηλαιοβάραθρο του Γουργούθακα

Είχε ανακαλυφθεί το 1990 από τη Σπηλαιολογική Αποστολή της ομάδας Catamaran πού εδρεύει στο Μontbeliard της Γαλλίας. Η Ομάδα αυτή, το 1996 προσέγγισε το βάθος των -452m. Το 1997 των –985m. Τον Αύγουστο του 1998 τελικά κατάφεραν να φθάσουν στο πυθμένα του σε βάθος –1208m, όπου βρίσκεται ένα όμορφο “σιφώνι” (μικρή λίμνη με νερό).

Χανιά: Εντυπωσιακά τα ευρήματα στο σπηλαιοβάραθρο του Γουργούθακα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος