Χανιά: Ένταση στο Δ.Σ. για το προσφυγικό (audio)

Κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, αποδέχτηκε την πρόταση της ΠΕΔ Κρήτης για την εγκατάσταση στο νησί 2000 προσφύγων. Η πρόταση υπερψηφίστηκε με 18 ψήφους από την πλειοψηφία, την παράταξη του Μ. Σκουλάκη και του Γ. Σαρρή, ενώ oι κ. Παπαντωνάκης και Ρίζος κατέθεσαν δικές τους προτάσεις. Aπό τη συνεδρίαση δεν έλειψε η ένταση, κυρίως λόγω διαφωνιών επί της διαδικασίας. Στην αρχή της συνεδρίασης ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σχοινοπλοκάκης, από την παράταξη «Χανιά 100/5» του κ. Παπαδογιάννη, είχε ζητήσει να λάβει αποφάσεις το δημοτικό συμβούλιο και όχι απλώς να ενημερωθεί και να συζητήσει για το θέμα. Ωστόσο η πρότασή του δεν υπερψηφίστηκε. Μετά από αρκετή ένταση κατά τη διάρκεια της συζήτησης, όταν ήρθε η ώρα να ψηφιστεί το θέμα αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι αποχώρησαν.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΝΙΩΝ:
Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας τόνισε, μεταξύ άλλων, ‘ότι ο σχεδιασμός για την εγκατάσταση των προσφύγων – μεταναστών στην Κρήτη προχωρά και καταβάλλονται προσπάθειες για τη μέγιστη δυνατή διασπορά τους σε μισθωμένα σπίτια και ξενοδοχεία στην Κρήτη. Χανιά: Ένταση στο Δ.Σ. για το προσφυγικό (audio)Πρόσθεσε ακόμη ότι έχει συσταθεί 7μελής επιτροπή στην οποία συμμετέχει ο ίδιος, άλλοι δήμαρχοι, αλλά και ο Περιφερειάρχης Σ.Αρναουτάκης. Σύμφωνα με τον κ. Βάμβουκα, η επιτροπή αυτή έχει αναλάβει να προχωρήσει όλες τις συνεννοήσεις και τις διευθετήσεις για την εγκατάσταση των προσφύγων.

ΑΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης Χανιά 100/5, Άρης Παπαδογιάννης, έκανε λόγο για διαδικασία παρωδία και για υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ υποστήριξε ότι η χθεσινή διαδικασία ήταν και παράτυπη. Όσον αφορά την ουσία της συζήτησης που ήταν η μεταφορά και η εγκατάσταση προσφύγων – μεταναστών στην Κρήτη, ο κ. Παπαδογιάννης ανέφερε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο θέμα των υποδομών και του γενικότερου τελικού σχεδιασμού, ενώ εκτίμησε ότι ο Δήμαρχος Χανίων «σύρθηκε» πίσω από ειλημμένες αποφάσεις της Κυβέρνησης.

Χανιά: Ένταση στο Δ.Σ. για το προσφυγικό (audio)

Ο κ. Παπαδογιάνης διατύπωσε, επίσης, τη θέση, τόσο τη δική του όσο και της παράταξής του για το θέμα των προσφύγων και όπως είπε χαρακτηριστικά «είμαστε Κρητικοί, είμαστε φιλόξενοι και δημοκρατικοί, γνωρίζουμε από προσφυγιά». Επανέλαβε, ωστόσο, την άποψη ότι η φιλοξενία αυτών των ανθρώπων πρέπει να γίνει με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.
Ακούστε παρακάτω τις συνεντεύξεις των κ. Βάμβουκα και Παπαδογιάννη:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος