Χανιά: Ένοχος για τον άδικο θάνατο δύο νέων παιδιών ο 25χρονος

Ένοχος, χωρίς την αναγνώριση άλλων ελαφρυντικών κρίθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης ο 25χρονος Γεωργιανός, ο οποίος στις 17 Αυγούστου 2017 είχε παρασύρει με το αυτοκίνητο του δύο νέα παιδιά, την 20χρονη Στέλλα και τον 19χρονο Γιάννη, την ώρα που είχαν βγάλει τον σκύλο τους για μια βόλτα, έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά.

Χανιά: Ένοχος για τον άδικο θάνατο δύο νέων παιδιών ο 25χρονος

Με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και έδρας, στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή 4 ετών για κάθε ένα από τα αδικοχαμένα παιδιά και 18 μηνών για παρακώλυση της συγκοινωνίας.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο σύμφωνα με το κατηγορητήριο και του επέβαλε συνολική ποινή 6 ετών και 9 μηνών, η οποία δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, αλλά μετατράπηκε στην καταβολή του ποσού των 12.300 ευρώ -5 ευρώ ημερησίως- και στην απαγόρευση οδήγησης.

Η Εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της είπε ότι τόσο μέσα από τις καταθέσεις των μαρτύρων όσο και από την πραγματογνωμοσύνη, έχει διαπιστωθεί ότι ο κατηγορούμενος έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, επιδεικνύοντας εγκληματική αμέλεια.

Το πρωινό της 17ης Αυγούστου 2017, τα δύο νέα παιδιά, βγήκαν για μια βόλτα με το σκύλο τους, μια βόλτα που αποδείχθηκε μοιραία.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 20χρονος τότε Γεωργιανός τους παρέσυρε, με αποτέλεσμα το σώμα του 19χρονου Γιάννη να εκτιναχθεί 70 μέτρα, ενώ της 20χρονης Στέλλας καρφώθηκε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.
Ο οδηγός φρέναρε και στη συνέχεια επιτάχυνε και συνέχισε την πορεία του, με το άψυχο σώμα της κοπέλας μπροστά του, για να σταματήσει όταν προσέκρουσε σε σταθμευμένο μηχανάκι, το οποίο και σφηνώθηκε στις ρόδες του αυτοκινήτου.

Καμιά απόφαση δεν μπορεί να μας δικαιώσει, δήλωσε η μητέρα της Στέλλας, μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Ωστόσο, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να σταλεί ένα μήνυμα: Ότι κανένας δεν μπορεί να παίρνει το αυτοκίνητο και να οδηγεί σκορπώντας τον θάνατο. Ότι υπάρχουν συνέπειες για την εγκληματική οδηγική συμπεριφορά.
Η ίδια απηύθυνε έκκληση προς τους πολιτικούς και τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Κρήτης να προχωρήσουν στην κατασκευή ενός κυκλικού κόμβου που θα υποχρεώνει τους οδηγούς να μην αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα.

Η δικηγόρος της οικογένειας της Στέλλας, υπογράμμισε ότι το δικαστήριο εξάντλησε κάθε περιθώριο ποινής που προβλέπει ο νόμος.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος