Την ενοχή των τριών κατηγορουμένων για τη συμμετοχή τους στην αιματηρή συμπλοκή τον Μάιο του 2017 στα Ανώγεια Ρεθύμνου, που κατέληξε στη δολοφονία του 23χρονου Μανώλη Στρατάκη, αλλά με μείωση των αρχικών ποινών, ανακοίνωσε μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση το Εφετείο Χανίων.
Ο 22χρονος τότε βασικός κατηγορούμενος, κρίθηκε εκ νέου ένοχος για ανθρωποκτονία και για κατά συρροή απόπειρα ανθρωποκτονίας, επιβάλλοντάς του ποινή 18,5 ετών. Πρωτόδικα, στον κατηγορούμενου είχαν επιβληθεί 37 έτη φυλάκισης.
Ένοχος μόνο για απόπειρα ανθρωποκτονία και αθώος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία, κρίθηκε σε δεύτερο βαθμό ο πατέρας του βασικού κατηγορούμενου, με αποτέλεσμα η ποινή του να μειωθεί από τα 27, στα 7 έτη.
Τέλος, στον αδελφό του θύματος επιβλήθηκε συνολική ποινή 7 ετών-με την πρωτόδικη 13 έτη- για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Και στους τρεις κατηγορούμενος αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος