Χανιά: Ενημέρωση από το Επιμελητήριο για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

«Ανοιχτή» εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή το Γιώργο Ζερβό, Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με θέμα: «Νέα Αναπτυξιακά Εργαλεία Χρηματοδότησης Επιχειρήσεων: Δικαιούχοι & Προϋποθέσεις», πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Χανίων.
Ο κ. Ζερβός, αφού παρουσίασε τις στρατηγικές ευκαιρίες και τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η Χανιώτικη Οικονομία και οι επιχειρήσεις της, στη συνέχεια ανέπτυξε αναλυτικά το περίγραμμα και τη στόχευση των δύο πρώτων χρηματοδοτικών προγραμμάτων τα οποία πρόκειται άμεσα να προκηρυχθούν με πηγή χρηματοδότησης το ΕΣΠΑ. Ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, μετά το τέλος της παρουσίασης δήλωσε: «Σήμερα παρουσιάσαμε στην Επιχειρηματική κοινότητα των Χανίων τις δύο πρώτες δράσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, τον «Ψηφιακό Μετασχηματισμό» με προϋπολογισμό €300.000.000 και την «Πράσινη Μετάβαση» με προϋπολογισμό €700.000.000. Δύο επενδυτικές δράσεις με στόχο την αναβάθμιση της παραγωγικής λειτουργίας των Ελληνικών επιχειρήσεων».
Χανιά: Ενημέρωση από το Επιμελητήριο για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων
Από την πλευρά του, ο Αντώνης Ροκάκης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, έδωσε έμφαση στα εξής: «Η Επιχειρηματική μας κοινότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ιδιαίτερα «ταραγμένη» περίοδο αλλεπάλληλων κρίσεων για την παγκόσμια και την τοπική μας Οικονομία. Αναμφίβολα, δεν αποτελεί δείκτη οικονομικής «υγείας» το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια μόνο το 30% των επιχειρήσεων της χώρας μας διαθέτει πρόσβαση στην τραπεζική χρηματοδότηση, ενώ το κόστος δανεισμού στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα στην ευρωζώνη. Στο ασφυκτικό περιβάλλον που δημιουργείται στην εθνική Οικονομία, κρίσιμη στρατηγική ευκαιρία είναι η δίκαιη και ισορροπημένη διάχυση περίπου 110 δισ. ευρώ τα επόμενα 7 χρόνια, εκ των οποίων 70 δισ. ευρώ πόρων είναι διαθέσιμοι προς απορρόφηση από τα διαρθρωτικά ταμεία (ΕΣΠΑ 2021-2027, ΚΑΠ και Ταμείο Ανάκαμψης) με επιπλέον 30-35 δισ. ευρώ που εκτιμάται ότι θα μοχλεύσουν από τον ιδιωτικό τομέα».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο Αντώνης Παπαδεράκης, αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κρήτης, ο Σπύρος Σοφιανός, πρόεδρος του τμήματος Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο Παντελής Πετσετάκης, πρόεδρος του τμήματος Δυτικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και ο Αναστάσιος Αλόγλου, αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Χανίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος