Χανιά: Ενδείξεις εμπρησμού για την φωτιά στο Λατομείο στο Χορδάκι

Array

Το ανακριτικό της τροχαίας που ερευνά την υπόθεση της φωτιάς στο παλιό -εκτός λειτουργίας- λατομείο στο Χoρδάκι Ακρωτηρίου, θα αποφανθεί αν η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων , ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Πρασίνου του Δήμου Χανίων και πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ, Μιχάλης Τσουπάκης.

Όπως είπε οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής και του Δήμου, που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο, αντιλήφθηκαν συνεχόμενες εκρήξεις από γκαζάκια. Ο κ Τσουπάκης εκτίμησε παράλληλα ότι η φωτιά, εντός της ημέρας θα έχει σβηστεί, καθώς ήδη από χθες μηχανήματα πραγματοποιούσαν επιχωματώσεις για να σβήσουν οριστικά τη φωτιά.

Ένας εκσκαφέας βάρους άνω των 40 τόνων έριχνε χώμα πάνω από το υλικό που είχε πιάσει φωτιά. Το υλικό που έπιασε φωτιά, όπως εξήγησε ο κ. Τσουπάκης, ήταν οργανική ύλη, την οποία αποθέτει η ΔΕΔΙΣΑ για την αποκατάσταση του λατομείου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, πρόκειται για θρυμματισμένα κλαδιά και ξύλα, σχεδόν σαν πριονίδι. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της αποκατάστασης, πάνω σε αυτό το υλικό, αργότερα, θα μπορεί να αναπτυχθεί βλάστηση. Από την άλλη πλευρά, κάποιοι κάτοικοι της περιοχής διαμηνύουν ότι θα απευθυνθούν στον εισαγγελέα και  καταγγέλλουν  ότι στο παλιό λατομείο πιθανόν να απορρίπτονται και άλλα υλικά, όπως κομπόστ από τον βιολογικό των Χανίων, λάστιχα και λύματα, κάτι το οποίο διαψεύδει η ΔΕΔΙΣΑ.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Τσουπάκης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος