Χανιά: Έκθεση «Αλυσίδα – η τέχνη μας ενώνει και μας ελευθερώνει» (ηχητικό)

«Γεννήθηκα χωρίς την ικανότητα επικοινωνίας και πορεύτηκα έτσι μέχρι τα εννέα μου χρόνια. Όταν μια μέρα η μαμά μου σκέφτηκε τον αργό και βασανιστικό κώδικα με τον οποίο κατάφερα να γράφω, δεν φανταζόμουνα τον θαυμαστό κόσμο που ανοιγόταν μπροστά μου. Σιγά – σιγά γέμισε η ζωή μου με γλυκές εκφράσεις, ζωντανές περιγραφές, μελωδικές παρομοιώσεις, παύλες, θαυμαστικά και … δημιουργία!»

Χανιά: Έκθεση «Αλυσίδα – η τέχνη μας ενώνει και μας ελευθερώνει» (ηχητικό) Χανιά: Έκθεση «Αλυσίδα – η τέχνη μας ενώνει και μας ελευθερώνει» (ηχητικό)

Με αυτόν τον τρόπο και μέσα από τις λέξεις,  που με τη βοήθεια της μητέρας της κατάφερε να «βγάλει στο φως», η Κατερίνα Βλαχάκη, που πάσχει από τετραπληγία στο πλαίσιο εγκεφαλικής παράλυσης, περιγράφει το πώς, «ζώντας σ’ ένα σώμα-φυλακή, έχει την ποίηση ως μέσο διαφυγής κι ελευθερίας».

Χανιά: Έκθεση «Αλυσίδα – η τέχνη μας ενώνει και μας ελευθερώνει» (ηχητικό) Χανιά: Έκθεση «Αλυσίδα – η τέχνη μας ενώνει και μας ελευθερώνει» (ηχητικό)

Χανιά: Έκθεση «Αλυσίδα – η τέχνη μας ενώνει και μας ελευθερώνει» (ηχητικό)Η έκθεση “Αλυσίδα – η τέχνη μας ενώνει και μας ελευθερώνει” , που εγκαινιάστηκε την Κυριακή 22 Αυγούστου στο Γυαλί Τζαμισί, στην Παλιά Πόλη των Χανίων,  ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή (27/8) με μια μικρή συναυλία στις 20.30 στον εξωτερικό χώρο του Τζαμιού, πάνω σε μελοποιημένα ποιήματα της Κατερίνας. Αυτό το ιδιαίτερο, συγκινητικό και ελπιδοφόρο καλλιτεχνικό γεγονός, συγκεντρώνει έργα διαφόρων καλλιτεχνών όπως αυτά συνομιλούν με τον ποιητικό λόγο της Κατερίνας Βλαχάκη.

Ζωγραφική, γλυπτό, κεραμική, ψηφιακή τέχνη, μελοποίηση, μαύρο θέατρο και μπόλικη ποίηση, είναι τα «συστατικά» της εντυπωσιακής έκθεσης. Τα ποιήματα παρουσιάζονται σε Ελληνικά και Αγγλικά ενώ η είσοδος είναι φυσικά ελεύθερη.

Χανιά: Έκθεση «Αλυσίδα – η τέχνη μας ενώνει και μας ελευθερώνει» (ηχητικό) Χανιά: Έκθεση «Αλυσίδα – η τέχνη μας ενώνει και μας ελευθερώνει» (ηχητικό) Χανιά: Έκθεση «Αλυσίδα – η τέχνη μας ενώνει και μας ελευθερώνει» (ηχητικό)

Σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων μίλησε η μητέρα της Κατερίνας κ. Ελεάνα Δερμιτζάκη και περιέγραψε το πώς έφτασε η Κατερίνα να επικοινωνεί με αυτόν τον τρόπο. Μίλησε για τη βοήθεια που δέχτηκε από εκπαιδευτικούς, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ποιήτρια Κωνσταντίνα Γεωργαντά που δούλεψε μαζί με την Κατερίνα στο κομμάτι της ποίησης. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν και συνομιλούν με την ποίηση της Κατερίνας είναι οι:

Στέλιος Αγγελάκης, Τonia Ainot, Μαρία Αρχοντάκη, Ζαχαρίας Βαμβακούσης, Ευαγγελία Βολακάκη, Γιάννης Γεωργαντάς, Πηνελόπη Γκίνη, Ιωάννης Δερμιτζάκης, Γιάννης Ηλιάκης, Θωμαΐς Καστάνη, Μιχάλης Καλογεράκης, Έλλη Κικίδη, Θανάσης Κοτσώνης, Σπυριδούλα Κουράκη, Μαρία Κριτσωτάκη, Δήμητρα Λαμπρινίδη, Νεκτάριος Μουμουτζής, Ανδρονίκη Ντουσάκη, Τόνια Παπαδάκη, Ευάγγελος Ρούσσος, Δημήτρης Σκουτέλης, Ανδρέας Στρατουδάκης, Νίκος Σωτηρόπουλος, Γιάννης Τσαραμανίδης.

Ακούστε τη συζήτηση:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος