Χανιά: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ασφαλούς Κυκλοφοριακής Συμπεριφοράς από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.

Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων, για πέμπτη χρονιά, σε συνεργασία με τη Make Roads Safe Hellas, υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα ασφαλούς κυκλοφοριακής συμπεριφοράς για τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Αρχίζοντας από την Τετάρτη 23/03, στο πλαίσιο ωριαίων επισκέψεων, με τη μορφή παιχνιδιού και με τη βοήθεια εκπαιδευτικού υλικού, οι νεαροί πολίτες μαθαίνουν βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής και παροτρύνοντας τους, μεταφέρουν και εφαρμόζουν τη γνώση τους.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Στέλιος Βαλυράκης: «Το μέλλον ανήκει στα παιδιά και αυτό χρειάζεται να το διασφαλίσουμε εμείς οι ενήλικες».

Η Make Roads Safe Hellas είναι ένας επιστημονικός και κοινωνικός φορέας που επιδιώκει την προαγωγή της Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα και διεθνώς. Είναι επίσημο μέλος της ΕASST (Eastern Alliance for Safe and Sustainable Transport) στην Ελλάδα από το 2015. Η ΕASST είναι ένας ευρέως αναγνωρισμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την οδική ασφάλεια, ο οποίος ανέπτυξε το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα σε συνεργασία με την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και σημαντικούς επιστήμονες του χώρου. Το πρόγραμμα έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες και προσφέρεται από τα μέλη της EASST σε 15 χώρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος