Χανιά: Ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας για την εκκένωση της Rosa Nera

Με μια ειρηνική και μαζική σε συμμετοχή, πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους Χανίων, συνεχίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου οι αντιδράσεις για την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Rosa Nera, του κτιρίου δηλαδή της 5ης Μεραρχίας, στον λόφο Καστέλι.

Χανιά: Ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας για την εκκένωση της Rosa Nera

Σημείο συνάντησης των διαδηλωτών ήταν η πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, ενώ η κατέληξε στο Ενετικό Λιμάνι.

Χανιά: Ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας για την εκκένωση της Rosa Nera

Σε όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας διακριτική ήταν η παρουσία της Αστυνομίας. Της συγκέντρωσης είχε προηγηθεί μαζική συνέλευση αλληλεγγύης στην κατάληψη «Ρόζα Νέρα» στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.

Αντιδράσεις από φορείς και κόμματα

Εξάλλου,από τη Θεματική Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, εκδόθηκε ανακοίνωση που καταδικάζει τόσο την πρακτική παραχώρησης ιστορικών κτιρίων σε τουριστικά συμφέροντα, όσο και την αστυνομική βία που ασκήθηκε κατά τη διάρκεια της εκκένωσης της κατάληψης τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα έδωσε η περιφερειακή παράταξη «Ανυπόταχτη Κρήτη»:

Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει: “Σε μία πόλη που βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας και δοκιμάζεται από τους τραγικούς χειρισμούς της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η τελευταία αποφάσισε να διορθώσει μια από τις «ανορθογραφίες» των Χανίων και ταυτόχρονα να ικανοποιήσει τον πρώην πρύτανη και νυν βουλευτή Διγαλάκη: να εκκενώσει την κατάληψη της Rosa Nera…. Η αλληλεγγύη μας στην κατάληψη της Rosa Nera είναι αυτονόητη. Όπως και η στήριξη των κινητοποιήσεων που έχουν καλεστεί. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και άρση των κατηγοριών τους και την άμεση απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής από το χώρο της κατάληψης”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος