Χανιά: Διαμαρτυρία την Παρασκευή στην Αγορά ενάντια στο Περιβαλλοντικό νομοσχέδιο και τις εξορύξεις(audio)

Κινητοποίηση ενάντια στο νέο νόμο για το περιβάλλον, αλλά και ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, συλλογικότητες, σωματεία και φορείς των Χανίων. Κατά τη διάρκεια ανοιχτής συνέλευσης, που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, στα Χανιά, έγινε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις, με εισηγητή τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Κίνησης «Ανυπόταχτη Κρήτη», Γιώργο Πιαγκαλάκη και αποφασίστηκε κοινή δράση των πολιτών, στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας Περιβάλλοντος, την Παρασκευή.

Όπως είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Πιαγκαλάκης, ο νόμος για το περιβάλλον «πέρασε» εν μέσω πανδημίας και με «κουτσή» διαβούλευση, αφού κατατέθηκαν 60 άρθρα προς διαβούλευση και τελικά προέκυψε ένας νόμος με 130 άρθρα. Στην αιτιολογική έκθεση του νόμου για το περιβάλλον, σύμφωνα με τον κ. Πιαγκαλάκη, αναφέρεται ότι βασικός στόχος του νομοθετήματος είναι η προστασία των επενδύσεων από πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Ο νέος νόμος επιτρέπει να υλοποιούνται, σε περιοχές Natura, βαρέως τύπου βιομηχανικές δραστηριότητες όπως οι εξορύξεις υδρογονανθράκων, καταργεί τους φορείς προστατευόμενων περιοχών και δίνει τις αντίστοιχες αρμοδιότητες απ’ ευθείας στον υπουργό. Παράλληλα απλοποιεί τις διαδικασίες έγκρισης αδειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ΒΑΠΕ.
Χανιά: Διαμαρτυρία την Παρασκευή στην Αγορά ενάντια στο Περιβαλλοντικό νομοσχέδιο και τις εξορύξεις(audio)

Στη χθεσινή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας Κρήτης Ενάντια στις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων» συζητήθηκαν και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον τουρισμό και, όπως υποστήριξε ο κ. Πιαγκαλάκης, καλύπτουν στο έπακρο τα αιτήματα της Ομοσπονδίας ξενοδόχων, των μεγάλων επιχειρηματιών του κλάδου, των συνδέσμων τους και των επιμελητηρίων. «Αν το θεσμικό πλαίσιο για τον τουρισμό, εφαρμοστεί κατά γράμμα στην Κρήτη, θα κάνει το νησί μας, ένα τόπο ξένο για τους κατοίκους του», πρόσθεσε ο κ. Πιαγκαλάκης .

Ακούστε τη συζήτηση:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος