Αποσύρονται οι γεννήτριες από τις Βρύσες μετά τις αντιδράσεις (audio)

Στην άμεση απομάκρυνση των γεννητριών που επρόκειτο να εγκατασταθούν στον υποσταθμό των Βρυσών στον Αποκόρωνα, προχωρά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.), μετά και τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής και της Δημοτικής αρχής.

Αποσύρονται οι γεννήτριες από τις Βρύσες μετά τις αντιδράσεις (audio)
Όπως είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Δήμαρχος Αποκόρωνα, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, η Διεύθυνση Εκμετάλλευσης Θερμοηλεκτρικών Σταθμών εξέδωσε απόφαση για απομάκρυνση των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών που είχαν εγκατσταθεί εν κρυπτώ και εν αγνοία της δημοτικής αρχής στον συγκεκριμένο υποσταθμό.
Ο κ. Κουκιανάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, που ήταν όπως είπε, αποτέλεσμα της δυναμικής αντίδρασης και της συνεργασίας των πολιτών του Αποκόρωνα με την δημοτική αρχή. Οι αρμόδιοι κατάλαβαν το άστοχο της ενέργειάς τους -όπως και ο ίδιος ο υπουργός δήλωσε- και επιδιορθώνουν λέγοντας πλέον εγγράφως ότι θα απομακρύνουν όλες τις γεννήτριες και αναζητούν τον χώρο που θα τις εγκαταστήσουν, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος.

Η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων, που στήριξε το αίτημα της απομάκρυνσης των γεννητριών θα συνεχίσει να επιτηρεί τον υποσταθμό, μέχρι να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις, τονίζει ο κ. Κουκιανάκης
Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα
Την Τρίτη 2/7/2019, στο Δημαρχείο Αποκορώνου ο Δήμαρχος ενημέρωσε την Επιτροπή Αγώνα κατά της εγκατάστασης των Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών στον Υποσταθμό στις Βρύσες, σχετικά με τις εξελίξεις επί του θέματος. Η ΔΕΗ Α.Ε. με έγγραφό της που απεστάλη προς τον Δήμαρχο Αποκορώνου την Δευτέρα 1/7/2019, και συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Εκμετάλλευσης ΘΗΣ, δηλώνει την ετοιμότητά της για την απομάκρυνσή τους από τον Υποσταθμό Βρυσών, έχοντας έλθει ήδη σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο ανάδοχο για τη μεταφορά τους σε χώρο που θα της υποδειχθεί από τους αρμόδιους φορείς (ΡΑΕ, ΔΕΔΔΗΕ). Η Επιτροπή Αγώνα δηλώνει την ικανοποίησή της από αυτή την εξέλιξη. Η ενότητα μεταξύ της Δημοτικής Αρχής, του Δημοτικού Συμβουλίου και του λαού του Αποκόρωνα αποδείχθηκε ακαταμάχητο όπλο και τους χαιρετίζουμε όλους. Παραμένουμε βεβαίως σε ετοιμότητα και εγρήγορση, περιφρουρώντας τον χώρο του Υποσταθμού Βρυσών μέχρι την απομάκρυνση και του τελευταίου Ηλεκτροπαραγωγού Ζεύγους.
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Κουκιανάκης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος