Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στην περιοχή του Ακρωτηρίου κατά τη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης, τελέστηκε τη Δευτέρα, στο μνημείο πεσόντων στο Γουβερνέτο. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενείας και Ηγούμενος της Μονής Γουβερνέτου, κ.κ. Ειρηναίος.
Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης κατάθεσε στεφάνι στην μνήμη των πεσόντων, δίνοντας το έναυσμα για μια σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης.
“Εδώ στην Κρήτη και ιδιαίτερα στη Δυτική Κρήτη, ήμασταν αυτοί, που πρώτοι δεχθήκαμε να θυσιαστούμε για ανακόψουμε την πορεία των κατακτητών, αλλά και την πορεία μια εδραιωμένης και επικρατούσας εκείνη την εποχή, αντίληψης ολοκληρωτισμού”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χανίων κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος