Χανιά: Απεργία την Παρασκευή από τους λογιστές – Κάνουν λόγο για απάνθρωπες και αντιεπιστημονικές συνθήκες εργασίας (ηχητικό)

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Παρασκευή, 2 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Σύλλογος Λογιστών Χανίων, που σε σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για απάνθρωπες και αντιεπιστημονικές συνθήκες εργασίας στον κλάδο.

«Την Παρασκευή κανείς λογιστής δεν θα είναι στο γραφείο του», τονίζεται στην ανακοίνωση, ενώ γίνεται γνωστό ότι στις 10 το πρωί της Παρασκευής θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου και στις 12 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΟΥ Χανίων.

Αμέσως μετά, επιτροπή των λογιστών των Χανίων θα επισκεφτεί όλα τα βουλευτικά γραφεία στα Χανιά. Σημεία αιχμής της κινητοποίησης είναι η παράταση εφαρμογής My Data για όλο το 2021 και η υποβολή φορολογικών δηλώσεων έως 31/10/2021. Παράλληλα ζητούν κατοχύρωση του επαγγέλματος του Λογιστή – Φοροτεχνικού και κατοχύρωση του δικαιώματος ασθενείας.

 Το πρωί της Πέμπτης μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων ο πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών -Φοροτεχνικών του νομού, Κώστας Σταυρουλάκης. Ακούστε τη συζήτηση:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος