Χανιά: Αντιδράσεις της “Πρωτοβουλίας πολιτών” για την επένδυση στα Φαλάσαρνα

Μαζική ανοιχτή συνέλευση πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών #Save_Falasarna, με αφορμή την επένδυση που σχεδιάζεται στην περιοχή.

Μέσα από διεξοδική συζήτηση και πολλές τοποθετήσεις, οι συμμετέχοντες στη συνέλευση εξέφρασαν την “έντονη ανησυχία τους για το μέλλον της περιοχής” και προανήγγειλαν ενημερωτικές δράσεις και παρεμβάσεις, με στόχο την ακύρωση της «Φαραωνικής» -όπως υποστηρίζουν- επένδυσης.

Όπως αποφασίστηκε, το προσεχές διάστημα θα γίνει εκδήλωση στην περιοχή της Κισάμου, προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι στο Καστέλι και στον Πλάτανο, ενώ σήμερα Τετάρτη στις 7 το απόγευμα θα υπάρξει παρέμβαση κατά την έναρξη του Chania Film Festival στο Πνευματικό Κέντρο.
Χανιά: Αντιδράσεις της “Πρωτοβουλίας πολιτών” για την επένδυση στα Φαλάσαρνα
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας «Η σχεδιαζόμενη τουριστική επένδυση στα Φαλάσαρνα … που αφορά ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων με 800+ κλίνες σε έκταση 120 στρεμμάτων εντός περιοχής του δικτύου Natura 2000 και περικλείει το σύνολο της κύριας παραλίας της περιοχής, γίνεται ξεκάθαρο ότι εντάσσεται στο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης το οποίο καλούμαστε να εγκαταλείψουμε όσο γίνεται γρηγορότερα πριν οι επιπτώσεις είναι πλέον μη αναστρέψιμες. Ότι καταστρέφει την φύση δεν είναι ανάπτυξη!» τονίζεται στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας.

Χανιά: Αντιδράσεις της “Πρωτοβουλίας πολιτών” για την επένδυση στα Φαλάσαρνα

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας:
save_Falasarna

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος