Σε συµβολική κατάληψη του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά προχώρησαν χθες Δευτέρα οι µαθητές και οι µαθήτριες του σχολείου διαµαρτυρόµενοι για την κατάργηση 5 τµηµάτων ειδικοτήτων, ενώ το απόγευμα πραγματοποίησαν αναλυτική ενημέρωση σε πολίτες και φορείς του Πλατανιά, για τα προβλήματα του σχολείου.
Σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων μίλησε ο Διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά, Γιάννης Δαράκης και το μέλος του 15μελούς, μαθήτρια του σχολείου, Νεκταρία Κατάκη. Όπως τόνισαν, σαράντα μαθητές και μαθήτριες, κάποιοι από αυτούς από απομακρυσμένες περιοχές, καλούνται να εγκαταλείψουν το σχολείο τους και μάλιστα στην τελευταία τάξη ένα βήμα πριν το μεγάλο στόχο τους, το απολυτήριο Λυκείου.
Χαρακτήρισαν αδικαιολόγητη την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που αφορά την συγχώνευση των πέντε ολιγομελών τμημάτων και σημείωσαν ότι, από τις εγγραφές του Σεπτεμβρίου, υπήρξε ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών (10) στο τμήμα Γ.Δομικών και πάλι δεν εγκρίθηκε.
Τα τµήµατα ειδικοτήτων που δεν εγκρίθηκαν είναι το Γ Δοµικών, Δ Δοµικών, Δ Γεωπονίας, Δ Αισθητικής και Δ Φυσικοθεραπείας. Την ίδια στιγμή, όπως είπαν, το Υπουργείο Παιδείας έχει εγκρίνει µε μικρότερο αριθμό µαθητών ολιγοµελή τµήµατα σε Εσπερινά ΕΠΑ.Λ. άλλων Δήµων
Οι µαθητές, σε ανακοίνωσή τους, κάνουν λόγο για “κατάφωρη αδικία” και επισημαίνουν ότι αντιμετωπίζονται σαν “µαθητές δεύτερης κατηγορίας”, ενώ σηµειώνουν , µεταξύ άλλων , πως κλείνοντας τις ειδικότητες στην ουσία τους διώχνουν για άλλη µια φορά από το σχολείο, αφού οι περισσότεροι δεν πρόκειται να συνεχίσουν σε άλλο ΕΠΑ.Λ.».
Όπως είπε ο κ. Δαράκης, υπάρχει καλή συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης προκειμένου “να αναλάβει δράση” και να βρει λύση στα προβλήµατα, που προέκυψαν από αυτή την απόφαση, χωρίς να αδικηθεί κανένας µαθητής.
Ακούστε τη συνέντευξη:
Φωτογραφίες Γιώργος Καλαϊτζάκης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος