Χ. Καστανίδης: Είναι σημαντική η δυναμική επάνοδος της Δημοκρατικής Παράταξης (audio)

Με επαφές και συναντήσεις στο Ρέθυμνο και ομιλία στο Καφέ – Κήπος στα Χανιά, ολοκληρώνεται σήμερα η περιοδεία του υποψήφιου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Χάρη Καστανίδη.

Συγκεκριμένα, στις 9 το πρωί επισκέπτεται την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και έχει συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Μαίρη Λιονή.
Ακολουθεί επίσκεψη στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, και στις 11.30 συνάντηση με τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του Κινήματος Αλλαγής
Η επίσκεψη του κ. Καστανίδη στο Ρέθυμνο θα ολοκληρωθεί στις 12:30, με συνάντηση και πολιτική συζήτηση με φίλους.

Στα Χανιά, ο κ. Καστανίδης θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο ιστορικό καφέ «Κήπος» στις 8 το βράδυ και στη συνέχεια, θα μιλήσει σε μέλη και φίλους του ΚΙΝΑΛ.
Θα ακολουθήσει ξεχωριστή επίσκεψη του Χάρη Καστανίδη στον Νομό Λασιθίου τις επόμενες ημέρες.

«Η χώρα μπορεί να βρεθεί μπροστά σε οδυνηρές οικονομικές εξελίξεις»

Χ. Καστανίδης: Είναι σημαντική η δυναμική επάνοδος της Δημοκρατικής Παράταξης (audio)

Είναι σημαντικό που παρά τις δυσμενείς -λόγω της πανδημίας- συνθήκες, υπάρχει σαφές ενδιαφέρον των πολιτών γύρω από τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο υποψήφιος για την Προεδρία του κόμματος.

Ο κ. Καστανίδης αναφέρθηκε στην κρίση που αποτυπώθηκε έντονα την τελευταία 10ετία στη σοσιαλιστική οικογένεια, εξαιτίας της συνεργασίας της με την Κεντροδεξιά, που επέτεινε η οικονομική κρίση. Τα κοινωνικά χαρακτηριστικά του Σοσιαλισμού αμβλύνθηκαν, η δύναμή του συρρικνώθηκε και αυτό αποτυπώθηκε και στα αποτελέσματα των εκλογών στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ενεργοποίηση και η συμμετοχή των πολιτών στην εσωκομματική διαδικασία είναι σημαντική, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει αντικείμενο χειρισμού από εξωθεσμικά κέντρα, τόνισε ο κ. Καστανίδης, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές και για τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.
Το μεγάλο στοίχημα είναι όσοι άνθρωποι στήριζαν το ΠΑΣΟΚ και απογοητεύτηκαν μετά από τη στροφή του προς τον νεοφιλελευθερισμό, να επιστρέψουν στη δημοκρατική παράταξη, δημιουργώντας νέα δεδομένα, υπογράμμισε ο κ. Καστανίδης

Ο κ. Καστανίδης περιέγραψε με μελανά χρώματα την επόμενη περίοδο στη χώρα: «Στις αρχές του 2023, μπορεί η χώρα να βρεθεί μπροστά σε οδυνηρές οικονομικές εξελίξεις, εάν με τη λήξη του συμφώνου δημοσιονομικής χαλαρότητας εάν επιστρέψουμε στη λογική του γερμανικού αυστηρού δημοσιονομικού ελέγχου. Η χώρα μπορεί να βρεθεί σε μια νέα τροχιά κινδύνου χρεοκοπίας, κάτι που πραγματικά απεύχομαι».

Ακούστε τη συνέντευξή του:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Γιώργος Βλαζάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος