Χανιά: Ξανά σε δίκη οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία ηλικιωμένου ζευγαριού

Την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης του Εφετείου Χανίων για τους βασικούς κατηγορούμενους για τη στυγερή δολοφονία ζεύγους ηλικιωμένων στο Σφηνάρι Κσσάμου τον Φεβρουάριο του 2015, αποφάσισε ο Άρειος Πάγος, κάνοντας δεκτή την εισήγηση του Εισαγγελέα, μετά από αίτημα αναίρεσης που κατέθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Ανδρέας Βροντάκης.

Τον 78χρονο άνδρα και την 66χρονη σύζυγό του, βρήκε ο γιος τους. Η γυναίκα έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στην πλάτη και ο άνδρας στην κοιλιακή χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης του σπιτιού, ωστόσο βρέθηκε σπασμένο ένα κομοδίνο.

Τελικά, οι έρευνες της ΕΛΑΣ καρποφόρησαν και τον Ιανουάριο του 2016 συνελήφθησαν ο 47χρονος γιος του άτυχου ζευγαριού, ένας 49χρονος και ένας 34χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κατά συρροή, καθώς και της απόπειρας ληστείας.

Στην δίκη που ακολούθησε τον Μάρτιο του 2017 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνης επέβαλλε στους δύο κατηγορούμενους ποινή κάθειρξης δις ισόβια συν 6 χρόνια για διπλή ανθρωποκτονία από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κατά συρροή και απόπειρα ληστείας. Στον γιο 78χρονου επιβλήθηκε ποινή 4 ετών για απόπειρα ληστείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελευταίος, δεν άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

Αντίθετα οι δύο καταδικασμένοι για το αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος δύο ανυπεράσπιστων ηλικιωμένων, προσέφυγαν στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων, το οποίο τον Φεβρουάριο του 2020, έκρινε αθώους τους βασικούς κατηγορούμενους.

Χανιά: Ξανά σε δίκη οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία ηλικιωμένου ζευγαριού

Ο Άρειος Πάγος αξιολόγησε το εμπεριστατωμένο αίτημα άσκησης έφεσης κατά της αθωωτικής απόφασης, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Ανδρέας Βροντάκης, ο οποίος επεσήμανε ότι η αναίρεση ήταν αναμενόμενη και θετική, ενώ χαρακτήρισε προκλητικά απαράδεκτη την απόφαση του Εφετείου.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί από μηδενική βάση, ενώ αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης σε βάρος των δύο βασικών κατηγορουμένων.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος