«Απόκριες με Επαναχρησιμοποίηση» – Ημέρα δράσης από το Δήμο Χανίων

Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον Βάμου οργανώνει την Τρίτη 1 Μαρτίου, δράση με θέμα: «Απόκριες με Επαναχρησιμοποίηση».Στόχος της δράσης αυτής είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μικροί μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, η τοπική κοινωνία κάθε σχολείου για το θέμα των απορριμμάτων, και ειδικά για το μεγάλο θέμα της μείωσης των απορριμμάτων, έτσι ώστε και χρήματα να ξοδεύονται λιγότερα για τη διαχείρισή τους, αλλά και να περιοριστεί η καταστροφή της φύσης, η εξάντληση των φυσικών πόρων και οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

Ένας σημαντικός τρόπος μείωσης των απορριμμάτων είναι η επαναχρησιμοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων από αυτά. Παράλληλα, η επαναχρησιμοποίηση είναι ιδανικός τρόπος δημιουργικής ανακύκλωσης και καλλιέργειας της φαντασίας που πρέπει να διακρίνει κάθε ενεργό πολίτη.
Την ημέρα αυτή, μαθητές κι εκπαιδευτικοί από 60 συνολικά σχολεία της Κρήτης οργανώνουν μια δράση επαναχρησιμοποίησης υλικών στην τάξη, στο σχολείο ή στη γειτονιά τους. Παράλληλα, θα γίνει δράση με τη συμμετοχή μελών της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ Βάμου στο Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Αγίου Ιωάννη Χανίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος