Αποκατάσταση στο οδικό δίκτυο του Δήμου Πλατανιά από τις φυσικές καταστροφές του Φεβρουαρίου 2019

Υπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών τμήματος του Δημοτικού Οδικού Δικτύου του Δήμου Πλατανιά Π.Ε. Χανίων από φυσικές καταστροφές Φεβρουαρίου 2019.

Το έργο αφορά εργασίες αποκατάστασης συνδετήριας Δημοτικής οδού από οικισμό Μεσκλών έως Επαρχιακή οδό 33 Χανιά-Ομαλός», προϋπολογισμού μελέτης 800.000 € με Φ.Π.Α.

Η πίστωση προέρχεται από τις χρηματοδοτήσεις για έργα αποκατάστασης καταστροφών και είναι εγγεγραμμένο στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό του 2022.

Αφορά εργασίες για την αποκατάσταση των καταστροφών στην Δημοτική οδό που συνδέει τις Τοπικές Κοινότητες Λάκκων και Μεσκλών της Δημοτικής Ενότητας Μουσούρων του Δήμου Πλατανιά και συγκεκριμένα από την Επαρχιακή οδό 32 Φουρνέ-Θέρισσο, έως την Επαρχιακή οδό 33 Χανιά-Ομαλός, που προκλήθηκαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Φεβρουαρίου 2019, ώστε να καταστεί λειτουργική και ασφαλής για τους διερχόμενους οδηγούς.

Οι βασικές εργασίες που θα εκτελεστούν, αφορούν κυρίως στην αντιστήριξη των πρανών με διάφορες τεχνικές και μεθόδους όπως τοιχία αντιστήριξης, φρεατοπασσάλους, λιθορριπές κλπ, διευθέτηση της απορροής των ομβρίων υδάτων με αποκατάσταση, ανακατασκευή ή εκ νέου κατασκευή τεχνικών έργων σε σημεία όπου τα όμβρια ύδατα ρέουν εγκάρσια της οδού.
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ