Αποφυλακίστηκε ο προπονητής που καταδικάστηκε για την ασέλγεια σε βάρος 35 ανηλίκων στο Ρέθυμνο

Ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους αφέθηκε από τις φυλακές της Τρίπολης, ο προπονητής Ν.Σ. μετά από 12,5 χρόνια κράτησης.

Ο Ν.Σ. οδηγήθηκε στη εκδίκαση της υπόθεσής του με ένα βαρύτατο κατηγορητήριο για ασέλγειες και αποπλανήσεις ανήλικων αγοριών.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου τον παρέπεμψε για 53 περιπτώσεις ανηλίκων και ειδικότερα με τις κατηγορίες:

• Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια 25 ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση, από γυμναστή – εκπαιδευτικό.

• Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια επτά ανηλίκων που συμπλήρωσαν τα 14 έτη, όχι όμως και τα 18, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση, από γυμναστή – εκπαιδευτικό.

• Για αποπλάνηση δύο παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη, κατά συρροή και κατ εξακολούθηση

• Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση 13 παιδιών που συμπλήρωσαν τα 12 έτη, όχι όμως και τα 14, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση, κατ” ορθή μεταβολή της κατηγορίας.

• Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση τεσσάρων παιδιών που συμπλήρωσαν τα 14 έτη όχι όμως και τα 15, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση.

• Για ασέλγεια παρά φύση δύο προσώπων νεότερων των 17 ετών, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση.

• Για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας δια ηλεκτρονικού υπολογιστή κατά συνήθεια.

Το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Πειραιά καταδίκασε τον Ν.Σ. σε 401 χρόνια κάθειρξη -225 κατά συγχώνευση- χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. 1,5 περίπου χρόνο αργότερα ο ίδιος άσκησε έφεση. Το Εφετείο επιβεβαίωσε την καταδίκη το 2016, ενώ ομόφωνα για δεύτερη φορά, δεν του αναγνωρίστηκε το παραμικρό ελαφρυντικό. Η εκτιτέα ποινή ήταν 25 και με το «νόμο Παρασκευόπουλου» μειώθηκε στα 20.

Πρόκειται για τον άνθρωπο ο οποίος όσες φορές εμφανίστηκε ενώπιον των δικαστών, όχι μόνο δεν δήλωνε μετανιωμένος, αλλά αντίθετα, επέρριπτε την ευθύνη των φρικτών πράξεων της ασέλγειας και αποπλάνησης, στα ανήλικα θύματά του.

Ο 47χρονος παιδεραστής και πρώην προπονητής των παιδικών τμημάτων μπάσκετ του ΑΓΟΡ, είχε συλληφθεί στο κρεβάτι μαζί με δυο ανήλικα παιδιά στο Ρέθυμνο.

Ο Ν.Σ., μέχρι την ακροαματική διαδικασία, σχετικά με την πρόωρη αποφυλάκισή του, υποστήριξε ότι ναι μεν οι κατηγορίες που του αποδίδονταν ήταν αληθινές, αλλά ότι έγιναν με τη «συναίνεση» των παιδιών σαν ένα “παιχνίδι μύησης” και μια διαδικασία απελευθέρωσης των παιδιών από τα ταμπού και τις φοβίες τους.

Ο Ν.Σ. που δηλώνει μόνιμος κάτοικος Αττικής, υποχρεούται να παρουσιάζεται δύο φορές τον μήνα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, ενώ παράλληλα δεν του επιτρέπεται να επισκεφθεί ποτέ ξανά οποιαδήποτε περιοχή της Κρήτης. Επίσης, στους όρους αποφυλάκισης, συμπεριλαμβάνεται η απαγόρευση παραμικρής επαφής με ανήλικο χωρίς παρουσία ή την συναίνεση των εχόντων την επιμέλεια, καθώς και να παρακολουθεί συνεδρίες με ψυχίατρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος