Αποχή των λογιστών στα Χανιά στις 2 και 3 Ιουλίου

Σε αποχή από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων στις 2 και 3 Ιουλίου, αποφάσισαν οι φοροτεχνικοί στα Χανιά, μετά από την σχετική απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους.

Στις δύο αυτές ημέρες, από τις 10:00 έως τις 12:00 θα πραγματοποιήσουν ακόμα μια διαμαρτυρία έξω από την είσοδο της Δ.Ο.Υ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, «την προηγούμενη αποχή της 18ης Ιουνίου, ο νομός Χανίων πέτυχε μείωση στις υποβολές των δηλώσεων περίπου 75% αφού από τις 1.300 που υποβάλλονται περίπου κάθε ημέρα, τότε υποβλήθηκαν 350».

Οι φοροτεχνικοί μεταξύ άλλων διεκδικούν:

• Τον επαναπροσδιορισμό των ημερομηνιών λήξεων των Φορολογικών δηλώσεων οι οποίες υποβάλλονται μέσω του κωδικού του λογιστή, όχι πριν τις 30/9
• Νομοθετική διάταξη που να προβλέπει ως «ανωτέρα βία» γεγονότα ασθένειας ή εγκυμοσύνης αλλά και απευκταίες περιπτώσεις θανάτου Λογιστών – Φοροτεχνικών.
• Την κατάργηση των απαράδεκτων προστίμων εκπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων όπου -όπως επισημαίνουν- σε μια δήλωση απόδοσης χαρτοσήμου ή παρακρατούμενου φόρου ύψους 1 ευρώ ζητούνται 250 και 500 ευρώ πρόστιμα.
• Ειδικά για το διάστημα του COVID-19, όλα τα πρόστιμα και για όλες τις δηλωτικές υποχρεώσεις (ασφαλιστικές και φορολογικές), να έχουν ενδεικτικό ποσό 1 ευρώ για λόγους ανωτέρας βίας (εφαρμογή της σχετικής διάταξης του αρ. 61 του ΚΦΔ – Ν. 4174/2013).
• Από μηδενική βάση το όριο της διάταξης του άρθρου 38 του Ν. 2873/2000 (50.000,00 ευρώ όπως ισχύει με την απόφαση Α.1123/2019) υποχρεωτικής υπογραφής δηλώσεων, βιβλίων και οικονομικών καταστάσεων για να ταυτίζεται με την νεότερη διάταξη (που κατισχύει) της παρ. 4 του άρθρου 5 του Ν. 4308/2015 (ΕΛΠ), που προβλέπει υπογραφή όλων των οικονομικών καταστάσεων και δηλώσεων από μηδενική βάση. Καμία υποβολή Ε3 χωρίς υπογραφή από Αδειούχο Φοροτέχνη Λογιστή.
• Επαναφορά της υποχρέωσης ύπαρξης πτυχίου για την αδειοδότηση του Φοροτέχνη Λογιστή και κατάργηση της δυνατότητας αδειοδότησης του μόνο από την προϋπηρεσία.
• Νομοθετική οριοθέτηση των ευθυνών του Λογιστή Φοροτεχνικού, στα πλαίσια της λογικής και του ξεκάθαρου (και όχι συγκεχυμένου) προσδιορισμού τους.
• Επαναφορά του Αφορολογήτου ορίου στους αυτοαπασχολούμενους και κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος..

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος