Από τα Χανιά… στην Ανταρκτική, δύο ερευνήτριες από το Πολυτεχνείο Κρήτης

Τη Χριστίνα Μπαλωμενάκη και την Εύχαρη Γουρουντή, τις δύο ερευνήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης, που αναχωρούν στις 21 Δεκεμβρίου για μια ιστορική αποστολή στην Ανταρκτική, δέχθηκε στο γραφείο της, σήμερα, η υφυπουργός Ανάπτυξης Ζωή Ράπτη.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υφυπουργός, η αποστολή είναι οργανωμένη από την Ελληνική Εταιρία Πολικών Ζωνών (ΕΛΕΠΟΖ) και φιλοξενούμενη στη Βουλγαρική βάση της νήσου Λίβινγκστον, θα εστιάσει:

  • Στον μετριασμό των ψυχολογικών επιπτώσεων από την παραμονή σε ακραία περιβάλλοντα.
  • Στον σχεδιασμό λειτουργικών βάσεων για αντίστοιχες συνθήκες.

Η αποστολή αυτή είναι εφικτή χάρη στη χορηγία της Laskaridis Shipping Company Ltd και τη συνεργασία της ΕΛΕΠΟΖ με το Βουλγαρικό Ινστιτούτο Ανταρκτικής.

«Στο Υπουργείο Ανάπτυξης στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την αξία της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και ενισχύουν τη διεθνή παρουσία της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, η Ελληνική Πρεσβεία στο Μπουένος Άιρες θα συνδράμει τις ερευνήτριες κατά τη διέλευσή τους από την Αργεντινή.
Καλή επιτυχία στις πρωτοπόρες ερευνήτριές μας και συγχαρητήρια στην ΕΛΕΠΟΖ για την οργάνωση αυτής της σπουδαίας αποστολής!», αναφέρει στην ανάρτησή της, μεταξύ άλλων, η κ. Ράπτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος