Τον απόλυτο τρόμο έζησε μία γυναίκα οδηγός ταξί, η οποία έπεσε θύμα ληστείας και ιδιότυπης «κράτησής» της από τον δράστη, το μεσημέρι της Τετάρτης στα Χανιά.
Ο αλλοδαπός, μπήκε στο σταθμευμένο στο ΚΤΕΛ ταξί και ζήτησε από την οδηγό να τον μεταφέρει στις Βρύσες Αποκορώνου, προκειμένου όπως της είπε σε άπταιστα ελληνικά, να παραλάβει κάποια έγγραφα. Στη διάρκεια της διαδρομής ωστόσο την καθοδήγησε σε ερημική τοποθεσία και της ζήτησε χρήματα. Η γυναίκα αντέδρασε και άρχισε να καλεί σε βοήθεια.
Ο δράστης την ακινητοποίησε και πάντα με την απειλή μαχαιριού την έδεσε πισθάγκωνα, την υποχρέωσε να καθίσει στο πίσω κάθισμα και αφού έψαξε και πήρε ότι χρήματα υπήρχαν στο αμάξι, οδήγησε ο ίδιος το ταξί πίσω στα Χανιά και, συγκεκριμένα στην περιοχή του Κουμπέ, όπου εγκατέλειψε το όχημα με το ακινητοποιημένο θύμα του και εξαφανίστηκε. Μετά από μεγάλη προσπάθεια η οδηγός κατάφερε να λύσει από τα σχοινιά τα πόδια και κάλεσε σε βοήθεια. Περαστικοί που είδαν την γυναίκα, την ελευθέρωσε και ενημέρωσαν άμεσα τις αρχές, οι οποίες έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στα ταξί σήμερα δεν υπάρχουν πολλά χρήματα, αφού οι περισσότερες συναλλαγές γίνονται με POS.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί, Ηλία Καραπατάκη στην ΕΡΤ Χανίων, και στο παρελθόν είχαμε τέτοια περιστατικά, ποτέ ωστόσο πιο πριν, μέρα μεσημέρι στο κέντρο των Χανίων. Όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου καταδικάζουν απερίφραστα την άνανδρη επίθεση σε βάρος της οδηγού και δηλώνουν ότι είναι στο πλευρό της για οτιδήποτε χρειαστεί.
Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος