Απάντηση του Μητροπολίτη στον Δήμαρχο Χανίων για το ακίνητο στον Άγιο Ονούφριο και με πολιτικές αιχμές

Με αιχμές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά και σκληρό τόνο απέναντι στον Δήμαρχο Χανίων, απαντά στα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την ανάκληση παραχώρησης ακινήτου 35 στρεμμάτων στη θέση Κακό Κεφάλι στον Άγιο Ονούφριο, προκειμένου να πωληθεί.

Με την επιστολή του προς τον Δήμαρχο Χανίων, ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός, εκφράζει την αποδοκιμασία του για τα όσα ο Δήμος διεκδικεί και καλύπτει πλήρως τον Πρωτοσύγκελο της Ενορίας Κουνουπιδιανών, Νικηφόρο Εικοσιδέκα.

Μάλιστα στην επιστολή του, ο κ.Δαμασκηνός, δηλώνει ότι όταν διαπιστώθηκε ενδιαφέρον για την αγορά του επίμαχου ακινήτου και η Εκκλησία πληροφορήθηκε για «τη διαθήκη, ρωτήσαμε εκ νέου την Αποκεντρωμένη Διοίκηση με την υπ΄ αρίθ. 66/16-8-2022 επιστολή και μας είπε να μην προχωρήσουμε, όπερ και εγένετο. Σημειωτέον ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είχε ενημερωθεί για την πρόθεση και το ενδεχόμενο πώλησης με σκοπό να διατεθεί το τίμημα για τους συγκεκριμένους φιλανθρωπικούς σκοπούς της διαθήκης και μάλιστα προ πολλών ετών. Όμως, κ. Δήμαρχε, και εσείς και οι συνεργάτες σας δεν αναφέρατε αυτό το γεγονός αλλά περιοριστήκατε μόνο στη μονομερή πληροφόρηση ότι η Ενορία υπαναχώρησε και δεν παραχωρεί το ακίνητο».

Αναλυτικά η επιστολή του Μητροπολίτη

Μητροπολίτης Αγιος Ονούφριος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος