Αντιδρούν οι φοιτητές στο κόστος μετακίνησης από και προς το Πολυτεχνείο Κρήτης (ηχητικό)

Την αντίδραση των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης προκαλεί η κατάργηση της ειδικής κάρτας μετακίνησης των φοιτητών, που στοίχιζε 17 ευρώ τον μήνα και να τεθεί σε ισχύ η κάρτα των 40 ευρώ.

Ο Σύλλογος Οικότροφων Πολυτεχνείου πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας κινητοποίηση στα γραφεία του αστικού ΚΤΕΛ Χανίων, ενώ για το ίδιο θέμα ο Ενιαίος Σύλλογος φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στην αντιπεριφέρεια την Τετάρτη 25.10 στις 11 πμ. Την ίδια ημέρα, θα δώσουν το παρών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, στις 15:30.

Αντιδρούν οι φοιτητές στο κόστος μετακίνησης από και προς το Πολυτεχνείο Κρήτης (ηχητικό)

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων Γιάννη Καρτάκη στην ΕΡΤ Χανίων, η φοιτητική τιμή της κάρτας εκδίδεται βάση ΦΕΚ  και ήταν 45 ευρώ τον μήνα. Μετά τον κορωνοϊό μειώθηκε ο ΦΠΑ και η κάρτα πήγε στα 40 ευρώ. Με την κάρτα ο φοιτητής κινείται σε όλους τους προορισμούς, απρόσκοπτα.

Σε ότι αφορά την ειδική κάρτα των 17 ευρώ, αυτή ίσχυε όσο η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης, υπέγραφε σύμβαση με το αστικό ΚΤΕΛ και συμπλήρωνε το ποσό που προέκυπτε ως διαφορά.  Η συγκεκριμένη κάρτα είχε περιορισμένες παροχές, ίσχυε δηλαδή από Δευτέρα – Παρασκευή για τη γραμμή 18 και 23, από και προς το Πολυτεχνείο Κρήτης, ενώ για τα Σαββατοκύριακα κάλυπτε 4 συγκεκριμένα δρομολόγια, που αφορούσαν τις ώρες σίτισης. Αυτή η κάρτα καταργήθηκε, αφού η Πρυτανεία υποστήριξε ότι άλλαξε η νομοθεσία και δεν υπάρχει δυνατότητα σύναψης σύμβασης με τα ΚΤΕΛ.

Αντιδρούν οι φοιτητές στο κόστος μετακίνησης από και προς το Πολυτεχνείο Κρήτης (ηχητικό)

Οι φοιτητές ωστόσο υποστηρίζουν, ότι η κατακόρυφη αύξηση του κόστους ζωής ιδιαίτερα σε μια τουριστική πόλη όπως τα Χανιά, η ειδική κάρτα είναι απολύτως απαραίτητη, αφού η διαφορά ανάμεσα στα 17 και τα 40 ευρώ, είναι πολύ μεγάλη για τα πενιχρά οικονομικά των περισσότερων οικογενειών που παλεύουν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Ο Γραμματέας του Συλλόγου Εστιών του Πολυτεχνείου Κρήτης Κώστας Αποστόλου, μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων, για τα οξυμένα οικονομικά προβλήματα των φοιτητών για την ανάγκη να βρεθεί λύση στην χορήγηση ειδικής εκπτωτικής κάρτας. Ακούστε τη συνέντευξη:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος