Αντίδραση φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης στην επιστολή της Ν. Κεραμέως

«Το υπουργείο Παιδείας να σταματήσει την τρομοκράτηση και την καταστολή των φοιτητών και να ασχοληθεί με τα εκρηκτικά προβλήματα στις σχολές», αναφέρεται σε ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου οι οποίοι καλούν σε κινητοποίηση την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στην Πρυτανεία.

Οι φοιτητές χαρακτηρίζουν “κατάπτυστη επιστολή της υπουργού παιδείας, Νίκης Κεραμέως”, που ζητά εισαγγελική παρέμβαση στο Πολυτεχνείο Κρήτης 15 μέρες μετά την τοποθέτηση της κοσμητείας για τα συγκεκριμένα γεγονότα. Οι φοιτητικοί σύλλογοι ζητούν να παρθεί πίσω το κάλεσμα για εισαγγελική παρέμβαση, κάνουν λόγο για όξυνση της καταστολής και διεκδικούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους για στέγαση, μέριμνα, ολοκληρωμένες σπουδές, μέτρα προστασίας της υγείας και πτυχία με αξία.

Παρέμβαση Κεραμέως μετά τη δημόσια καταγγελία για «αναγκαστικό εγκλεισμό» κοσμήτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης

Στην ανακοίνωση των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. στο Πολυτεχνείο Κρήτης και του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητών Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης, αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Η κατάπτυστη επιστολή της υπουργού παιδείας Κεραμέως που ζητά εισαγγελική παρέμβαση στο Πολυτεχνείο Κρήτης 15 μέρες μετά την τοποθέτηση της κοσμητείας για τα συγκεκριμένα γεγονότα, επιβεβαιώνει ότι ο λόγος που η κυβέρνηση συνεχίζει και επιλέγει να συντηρεί μια βολική για εκείνη συζήτηση, είναι γιατί από την αρχή της χρονιάς ξετυλίγει ένα ύπουλο σχέδιο για εφαρμογή του νόμου Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη, ο οποίος καταδικάστηκε μαζικά και κατηγορηματικά από τους φοιτητές σε όλη τη χώρα και που για αυτό έχει “μείνει στα χαρτιά”. Τι αλήθεια εξυπηρετεί η διατήρηση στην επικαιρότητα ενός ζητήματος, για το οποίο έχει αποκαλυφθεί η αλήθεια και με την παρέμβαση των φοιτητικών συλλόγων δεν πέρασε η πρόθεση πειθαρχικής ποινής στους φοιτητές;”.

Τι εξυπηρετεί η προβολή επιμέρους περιθωριακών πλευρών των γεγονότων και όχι η αληθινή που λέει ότι με πρόφαση μια «χειρόγραφη αφίσα που κολλήθηκε με σελοτέιπ» (!) φτάσαμε να μιλάμε για την ανάγκη εφαρμογής του νόμου για την Πανεπιστημιακή αστυνομία;! Είναι εξόφθαλμο ότι η κυβέρνηση μαζί με τους υποστηρικτές της φτιάχνουν αφορμές και αιτίες για να προχωρήσουν την εφαρμογή του νόμου. Η «άφαντη» για τα προβλήματα του πολυτεχνείου Κρήτης υπουργός κ Κεραμέως εμφανίστηκε με μια επιστολή που απευθύνεται στον εισαγγελέα”.

Οι φοιτητές κάνουν λόγο, “για την ασφυκτική κατάσταση στα λεωφορεία, στις αίθουσες των μαθημάτων και τις τεράστιες ουρές στη λέσχη σίτισης, την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν κρούσματα σε σχολές και δεν υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για να μην εξαπλωθεί ο ιός ενώ το ιατρείο του Πολυτεχνείου δεν λειτουργεί”.

“Καμία άστοχη ενέργεια – τονίζουν – που δεν εκφράζει τις συλλογικές μας αποφάσεις, όσο κι αν προσπαθούν να την φουσκώσουν, δεν μπορεί να κρύψει την πιο βαθιά στόχευση που είναι: να σκύψουμε το κεφάλι και να αποδεχτούμε σπουδές και ζωή που η σημερινή και όλες οι κυβερνήσεις θέλουν να μας επιβάλλουν ως μονόδρομο. Μόνο οι φοιτητές με τον οργανωμένο μαζικό αγώνα τους μπορούν υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους”. 

Οι φοιτητές κάνουν γνωστό ότι την ερχόμενη Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι οργανώνουν κινητοποίηση στην πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης και την Πέμπτη στις 7 το βράδυ συλλαλητήριο στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος