Ανοικτά οινοποιεία στην Κρήτη στις 13 Νοεμβρίου

Οινοποιεία της Κρήτης, αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας, συμμετέχουν μαζί με εκατοντάδες οινοποιεία της Ευρώπης στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

Ανοικτά οινοποιεία στην Κρήτη στις 13 Νοεμβρίου

Οι επισκέπτες των οινοποιείων θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αμπελοοινικές περιοχές, να γνωρίσουν τους οινοπαραγωγούς, να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης οίνων, να δοκιμάσουν νέες και παλαιωμένες σοδειές, αλλά και να ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου, που μόλις ολοκληρώθηκε.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού θεσμοθετήθηκε το 2009 και εορτάζεται κάθε χρόνο, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή οινοποιείων-μελών του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή άλλων οινικών και οινοτουριστικών δικτύων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης, τα οινοποιεία που συμμετέχουν είναι τα εξής: α) Από τα Χανιά, Οινοποιία Μανουσάκη και Οινοποιείο Ντουράκη. β) Από το Ηράκλειο, Κτήμα Γαβαλά, Οινοποιείο Ευφροσύνη, Οινοποιείο ΜΙΝΩΣ-Μηλιαράκης, Οινοποιείο Λυραράκη, Μπουτάρης Οινοποιητική, Κτήμα Πατεριανάκη και Οινοποιείο Στυλιανού.

Τα οινοποιεία θα είναι ανοιχτά, με δωρεάν είσοδο, από τις 11:00 έως τις 17:00, ενώ το «Wines of Crete» διοργανώνει, επίσης, διαδικτυακό διαγωνισμό φωτογραφίας λόγω της Ευρωπαϊκής Ημέρας Οινοτουρισμού.

«Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού είναι μία θαυμάσια ευκαιρία για να μυηθείτε στον μαγικό κόσμο του κρασιού, να γνωρίστε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και να δοκιμάσετε εξαιρετικά επώνυμα ελληνικά κρασιά», σημειώνει το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης. – ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος