Αναβαθμίζονται οι λαϊκές αγορές Χανίων

Η βελτίωση της λειτουργικότητας και της εικόνας που παρουσιάζουν οι λαϊκές αγορές της πόλης αποτελούν το βασικό αντικείμενο προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψαν σήμερα(23/06/2021), στο Δημαρχείο Χανίων, ο δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο επίκουρος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αλέξανδρος Βαζάκας.

Αναβαθμίζονται οι λαϊκές αγορές Χανίων

Η προγραμματική σύμβαση, της οποίας ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 14.880 ευρώ με Φ.Π.Α., έχει ως στόχο σε 8 μήνες, μέσα από τη στενή συνεργασία του Δήμου Χανίων, του Πολυτεχνείου Κρήτης και των παραγωγών των λαϊκών αγορών, να δημιουργήσει ένα ενιαίο μοντέλο πάγκων και σκιαδίων, που θα χρησιμοποιούν όλοι οι δραστηριοποιούμενοι στις λαϊκές αγορές των Χανίων.

Αναβαθμίζονται οι λαϊκές αγορές Χανίων

Το έργο αναλαμβάνει το Πολυτεχνείο Κρήτης, που ουσιαστικά, μέσα από ακόμα μία συνεργασία του με τον δήμο, βάζει τη δική του πινελιά στη λαϊκή αγορά του μέλλοντος.

Αναβαθμίζονται οι λαϊκές αγορές Χανίων

Όπως δήλωσε κατά την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος Χανίων, «στόχος αυτής της συνεργασίας με το Πολυτεχνείο είναι να βελτιώσουμε τη λειτουργικότητα και την αισθητική των λαϊκών αγορών του Δήμου Χανίων».

«Αυτή η συνεργασία θα αναδείξει νέα σημαντικά στοιχεία καινοτομίας και θα ενισχύσει την συνεργασία του Πολυτεχνείου Κρήτης με την τοπική κοινωνία», ανέφερε ο κ. Σημανδηράκης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι εκτός από τη μελέτη ο δήμος θα αναζητήσει και τους τρόπους χρηματοδότησης του συνολικού έργου αναβάθμισης, όπως αυτό θα προταθεί.

Ο κ. Βαζάκας περιέγραψε τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την εκπόνηση της μελέτης, η οποία περιλαμβάνει τρία βασικά στάδια.

Όπως τόνισε, το πρώτο στάδιο αφορά την εξεύρεση καλών πρακτικών για την υλοποίηση του έργου, το δεύτερο τη διαβούλευση ώστε να προκριθούν οι βέλτιστες λύσεις και το τρίτο την κατασκευή ενός πρωτότυπου σε φυσική κλίμακα.

Όπως εξήγησε, «η όλη διαδικασία θα εξελιχθεί μέσα από τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος