Ανακοίνωση ΛΑΕ Χανίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Ανακοίνωση σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, έδωσε στη δημοσιότητα η ΛΑΕ Χανίων. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται η αναγκαιότητα ενωτικής μάχιμης παρέμβασης στον Δήμο Χανίων και σ’ αυτήν την κατεύθυνση, τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας Χανίων θα συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις καλώντας σε ισότιμο διάλογο τις ριζοσπαστικές, αντικαπιταλιστικές, αντιιμπεριαλιστικές, οικολογικές, κοινωνικές & πολιτικές δυνάμεις της πόλης των Χανίων για τη δημιουργία ενός κοινωνικοπολιτικού μετώπου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ζούμε σε μια περίοδο, συνεχιζόμενης πολιτικής λιτότητας κι εφαρμοζόμενων μνημονιακών μέτρων που οδηγούν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού στη φτώχεια, την ανεργία, την ξενιτιά, την υπερχρέωση και την αρπαγή ακόμα και της μοναδικής τους κατοικίας απ’ τα κοράκια των τραπεζών. Ζούμε σε μια περίοδο, που η πολεμική απειλή και η ανόδου του φασιστικού φαινομένου είναι κοντά, σε μια επίσης περίοδο, οπισθοχώρησης του λαϊκού κινήματος μετά την διάψευση των προσδοκιών του λαού απ’ το ΣΥΡΙΖΑ, ζούμε σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από την επικράτηση της λογικής ότι δεν αλλάζει τίποτα και πως όλοι είναι το ίδιο, ζούμε στην εποχή όπου για ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού ταυτίζεται η Αριστερά με τη Μνημονιακή διαχείριση.

Ζούμε σε μια πόλη, τα Χανιά, όπου απειλείται με υποβάθμιση από την χωρίς όρους και αρχές τουριστική ανάπτυξη, όπου οι εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα υποαμοίβονται παρά τα υπερκέρδη της τουριστικής βιομηχανίας, ενώ τα ποσοστά ανεργίας αυξάνονται σημαντικά τους μήνες εκτός σεζόν. Ζούμε σε μια πόλη όπου το Αεροδρόμιό της ξεπουλήθηκε για ένα κομμάτι ψωμί – δυστυχώς στην κυριολεξία – στην κοινοπραξία Fraport – Κοπελούζου και που εκατοντάδες περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου απειλούνται με ξεπούλημα αντί να αξιοποιηθούν προς όφελος της κοινωνίας .Ζούμε σε μια πόλη όπου, οι ελάχιστοι χώροι αστικού πρασίνου & κοινωνικοποίησης καταστρέφονται. Ζούμε σε μια πόλη με αναβαπτισμένο το ρόλο των βάσεων του θανάτου κι ανοιχτά μέτωπα στην περιοχή…

Πέραν των κινηματικών καθηκόντων στα αυτοδιοικητικά μέτωπα όπου τα μέλη της ΛΑΕ Χανίων στρατεύτηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα και στρατεύονται σήμερα, αναδεικνύεται περισσότερο παρά ποτέ η αναγκαιότητα ενωτικής μάχιμης παρέμβασης στον Δήμο Χανίων. Μιας παρέμβασης που θα ασκήσει αποτελεσματική αντιπολίτευση στην κυρίαρχη πολιτική, βάζοντας αναχώματα στις προωθούμενες αναδιαρθρώσεις που θα μιλάει και θα θέλει να κάνει πολιτική τόσο για το μικρό καθημερινό ζήτημα του Δήμου όσο και για την πιο κεντρική αναδιάρθωση. Θα συμβάλλει στην ανάπτυξη κοινωνικού μετώπου γύρω από ένα μάχιμο πρόγραμμα πάλης σε ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική (του Καλλικράτη/ Κλεισθένη), τις ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες, το ζουρλομανδύα του €υρώ και του Χρέους.

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση, τα μέλη της Λαϊκής Ενότητα Χανίων θα συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις καλώντας σε ισότιμο διάλογο τις ριζοσπαστικές, αντικαπιταλιστικές, αντιιμπεριαλιστικές, οικολογικές, κοινωνικές & πολιτικές δυνάμεις της πόλης των Χανίων για τη δημιουργία ενός κοινωνικοπολιτικού μετώπου απέναντι στα Μέτωπα που προαναφέρθηκαν, και στην συγκρότηση ενός μαζικού ενωτικού σχήματος με δημοκρατική λειτουργία και φυσιογνωμία, αντι-συνδιαχειριστικό, αντι-ιεραρχικό, χωρίς ηγεμονισμούς και εμμονές είτε στο επίπεδο των προσώπων και των εκπροσωπήσεων είτε στο επίπεδο των διακηρύξεων. Η δύσκολη εποχή που ζούμε δεν επιτρέπει την μεμψιμοιρία, την γκρίνια και την αδράνεια ούτε όμως και την αυτάρκεια του ήδη υπάρχοντος κινηματικού δυναμικού. Ας τολμήσουμε να δώσουμε σχήμα στην ελπίδα & προοπτική στον πολυ-βασανιζόμενο λαό μας, κάνοντας ξανά την Αριστερά συνώνυμη με τον Αγώνα & την Ανατροπή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος