Αναγνωρίστηκε ως μαρτυρικό χωριό η τοπική κοινότητα Κοντομαρί, του Δήμου Πλατανιά μετά και τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του σχετικού Προεδρικού διατάγματος.
Σε σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, επισημαίνεται ότι με αυτό τον τρόπο αποκαθίσταται με μια παράλειψη της Πολιτείας για ένα χωριό το οποίο δέχθηκε πρώτο στην Ευρώπη τη Ναζιστική βαρβαρότητα, την οποία μάλιστα είχαν το θράσος να αποθανατίσουν με φωτογραφικό υλικό, για τα αρχεία της Βέρμαχτ, αφήνοντας όμως έτσι διαχρονικά ντοκουμέντα να θυμίζουν τη Ναζιστική θηριωδία.
Υπενθυμίζεται ότι σχετική απόφαση με αίτημα την αναγνώριση της τκ Κοντομαρίου ως μαρτυρικού χωριού είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά με την υπ. αρ. 31/2012 απόφαση του, ενώ το σχετικό αίτημα είχε επικαιροποιηθεί κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο, από το Δήμαρχο Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη με το υπ. αρ. 2825 / 2017 έγγραφο του προς το Υπουργείο Εσωτερικών.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος