Αναχωρεί το πλήρωμα του τσιγαράδικου

Στην Παλαιόχωρα αναμένεται ανώτερο στέλεχος της Ουκρανικής πρεσβείας, προκειμένου να ενημερώσει το πλήρωμα του ουκρανικού αλιευτικού» για τη διαδικασία αναχώρησής τους από την Κρήτη. Πρόκειται για το πλοίο το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 21 Νοεμβρίου του 2016, μετά από μηχανική βλάβη στα ελληνικά χωρικά ύδατα νοτίως της Κρήτης, και ενώ ταξίδευε από το Μαυροβούνιο με προορισμό τον Λίβανο.

Αναχωρεί το πλήρωμα του τσιγαράδικου

Το αλιευτικό ρυμουλκήθηκε από ρωσικό αντιτορπιλικό μέχρι το λιμάνι της Παλαιόχωρας, όπου και παραμένει μέχρι και σήμερα. Στο αλιευτικό, όπως διαπιστώθηκε, υπήρχαν εκατομμύρια κούτες τσιγάρα, η προέλευση των οποίων φαίνεται πως δεν είχε επιτευχθεί μέχρι σήμερα να ταυτοποιηθεί. Ωστόσο, από την έρευνα που έγινε, τόσο στις τελωνειακές αρχές της Θράκης από όπου ήταν το φορτίο, όσο και του Μαυροβουνίου από όπου ξεκίνησε το δρομολόγιο του το σκάφος, δεν προέκυψε λαθρεμπορία αφού το φορτίο ήταν δηλωμένο και υπήρχαν τα απαραίτητα έγγραφα παραστατικά.

Το 7μελές πλήρωμα, όλο αυτό το διάστημα παρέμενε στην Παλαιόχωρα μέσα στο πλοίο, σε άθλιες συνθήκες και υποστήριζαν ότι το φορτίο ήταν νόμιμο, ενώ συντηρούνταν με ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας, καθώς η ναυλώτρια και η πλοιοκτήτρια εταιρεία το είχαν εγκαταλείψει.
Το περιστατικό είχε και πολιτικές προεκτάσεις, λόγω της εμπλοκής του Ιβάν Σαββίδη και της ΣΕΚΑΠ, με το φορτίο του εν λόγο πλοίου.

Με πληροφορίες από τα «Χανιώτικα Νέα»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος