Άμεση η αντίδραση των Συλλόγων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου μετά την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης

Κοινή ανακοίνωση για την καταγγελία 19χρονης νοσηλεύτριας ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από γιατρό στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, έδωσαν στη δημοσιότητα η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ και ο Σύλλογος των Εργαζομένων στο Ίδρυμα.

Ενώ η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διέταξε την Παρασκευή, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λευτέρης Μαρκάκης είναι ήδη σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, οι εργαζόμενοι από κοινού επισημαίνουν ότι έχουν ζητήσει από την πρώτη στιγμή την πλήρη διερεύνηση του θέματος. Παράλληλα καταδικάζουν «απερίφραστα τέτοια φαινόμενα» και, όπως τονίζουν, «Καμία ανοχή σε όλες τις μορφές εκφοβιστικών και σεξιστικών συμπεριφορών, σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στους χώρους εργασίας της δημόσιας Υγείας αλλά και όπου και αν συμβαίνουν αυτά».

Η ανακοίνωση

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου και του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝ Ρεθύμνου ενημερώθηκαν για καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στο ΓΝ Ρεθύμνου όπου και ζήτησαν από την πρώτη στιγμή την άμεση και πλήρη διερεύνηση του θέματος.
Έχει ήδη διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Διοίκηση για το ζήτημα αυτό. Σε κάθε περίπτωση, καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια φαινόμενα. Καμία ανοχή σε όλες τις μορφές εκφοβιστικών και σεξιστικών συμπεριφορών, σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στους χώρους εργασίας της δημόσιας Υγείας αλλά και όπου και αν συμβαίνουν αυτά»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος