Αλληλοδιδακτικοί κύκλοι Γεωργίας: ”Ορθές πρακτικές για την παραγωγή ποιοτικού ελαιόλαδου σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον”(audio)

Εκδήλωση με θέμα ”Ορθές πρακτικές για την παραγωγή ποιοτικού ελαιόλαδου σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον” διοργανώνουν η συλλογικότητα για τον εναλλακτικό και αλληλέγγυο εμπόριο”Terra Verde (Γη πράσινη)” και η πολιτική συλλογικότητα ”Χωριά βδ Κρήτης”, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 στις 7.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων στο πλαίσιο των ” Αλληλοδιδακτικών Κύκλων Γεωργίας ”.

Αλληλοδιδακτικοί κύκλοι Γεωργίας: ”Ορθές πρακτικές για την παραγωγή ποιοτικού ελαιόλαδου σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον”(audio)

Θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τις ορθές πρακτικές στο χωράφι και το ελαιουργείο για την παραγωγή ποιοτικού ελαιόλαδου, όπως επίσης και για την παρούσα κατάσταση, τις προοπτικές της καλλιέργειας της ελιάς στον κόσμο και την επιχειρούμενη παγκοσμιοποίηση με στόχο τον έλεγχο της παραγωγής.

Εισηγητής θα είναι ο Κων. Χαρτζουλάκης, γεωπόνος-ερευνητής, τ. διευθυντής του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Χαρτζουλάκης περιέγραψε το πλαίσιο της παγκοσμιοποιοπημένης αγοράς του λαδιού, τις πρακτικές άλλων χωρών, τις ευκαιρίες και τις προοπτικές για το πολύτιμο προϊόν. Παράλληλα έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα που προκάλεσε στην εφετινή ελαιοπαραγωγή η ελλιπής αντιμετώπιση του δάκου και επέρριψε ευθύνες σστους εκάστοτε υπεύθυνους για την παντελή έλλειψη συγκεκριμένου σχεδιασμού και στρατηγικών για το λάδι.

Ακούστε τη συζήτηση:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος