Αισιόδοξος για τους δασικούς χάρτες ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων

Αισιόδοξος δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, για την επίλυση των σοβαρών θεμάτων που έχει δημιουργήσει η ανάρτηση των Δασικών Χαρτών στην Κρήτη και ιδιαίτερα στα Χανιά, “όπου το 72% της υπαίθρου εμφανίζεται ως δασική έκταση, συνιστώντας μια πραγματική απειλή για τις περιουσίες αλλά και τα εισοδήματα των ιδιοκτητών τους”.
«Η καθολική αντίδραση των φορέων και των πολιτών της Κρήτης ήταν άμεση και αποτελεσματική, ενώ και η κυβέρνηση με τη βοήθεια και των βουλευτών μας, έδειξε σωστά πολιτικά αντανακλαστικά, κατανοώντας ότι η διαδικασία με τον τρόπο που ξεκίνησε δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από κανένα Κρητικό», ανέφερε ο κ. Καλογερής και πρόσθεσε: «Πιστεύω μετά τις νομοθετικές και διοικητικές ρυθμίσεις που εξήγγειλε ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σκρέκας, θα ακολουθήσει η αναμόρφωση των Δασικών Χαρτών η οποία αναμένεται να είναι ριζική. Αναμόρφωση που γίνεται με ευθύνη και δαπάνες του Υπουργείου, απαλλάσσοντας τους ιδιοκτήτες από την ταλαιπωρία και τα σημαντικά έξοδα που θα έπρεπε να καταβάλλουν, προκειμένου οι διορθώσεις να γίνουν μέσω των αντιρρήσεων”.
“Επομένως για το επόμενο τετράμηνο εκτιμώ ότι δεν υπάρχει ουδείς λόγος να σπεύσουν οι πολίτες να υποβάλλουν αντιρρήσεις, δεδομένου ότι μεγάλο μέρος των σφαλμάτων και παραλείψεων θα έχει διορθωθεί ή συμπληρωθεί”, κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος