Αγρο – Οικολογική Διαχείριση Αμπελώνων: Πρακτικές, Δράσεις και Στρατηγικές

Με επιτυχία ξεκίνησε, σήμερα στο Συνεδριακό χώρο του ΜΑΙΧ, η Συνάντηση εταίρων του έργου «ECOVINEGOALS/ INTERREG VB Adriatic-Ionian ADRION», στο οποίο συμμετέχει το ΜΑΙΧ και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ και εθνικούς πόρους.

Στη Συνάντηση αυτή, η οποία είναι και η πρώτη με φυσική παρουσία, παρευρίσκονται 10 εταίροι από 6 διαφορετικές χώρες της Αδριατικής και του Ιονίου. Επικεφαλής της εταιρικής ομάδας είναι ο Οργανισμός Ανάπτυξης της Ανατολικής Βενετίας (LAG EASTERN VENICE), ενώ συμμετέχουν ως εταίροι από την Ιταλία, η Επαρχία του Τρέντο, από την Σλοβενία, το Επιμελητήριο Γεωργίας και Δασοκομίας και το Κέντρο Ερευνών της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, από την Κροατία, ο Οργανισμός Αγροτικής Ανάπτυξης της Istria Ltd. Pazin και η Ένωση για την Απασχόληση, από τη Σερβία, το Επιχειρηματικό Κέντρο Ανάπτυξης Kragujevac, από το Μαυροβούνιο, το Ίδρυμα Νεοφυών Επιχειρήσεων Bar και ο Δήμος Bar και από την Ελλάδα, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

Στη Συνάντηση αυτή παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος αναφέρθηκε σε μια σειρά δράσεων που έχουν προγραμματιστεί στην περιοχή, αφού ο Δήμος Πλατανιά στο Νομό Χανίων όπως και ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων στο Νομό Ηρακλείου, έχουν επιλεχθεί ως πιλοτικές περιοχές μελέτης.
Στο πλαίσιο των ενεργειών της Συνάντησης, η οποία θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε αμπελώνες και οινοποιεία των παραπάνω περιοχών, ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη και στην περιοχή της Ανώσκελης.

Στα πλαίσια της Συνάντησης, θα παρουσιαστούν οι έως τώρα δράσεις του έργου αλλά και θα προγραμματιστούν μελλοντικές δράσεις, στοχεύοντας στην ενθάρρυνση και την υποστήριξη της αγροοικολογικής μετάβασης στην αμπελουργία που είναι βιώσιμη, παραγωγική και κερδοφόρα, συμβάλλοντας στην προστασία της βιοποικιλότητας και της ποιότητας του περιβάλλοντος, με την ενεργό συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων σε συμμετοχικές διαδικασίες τοπικής διακυβέρνησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ