Αγώνας δρόμου Kiliaris Run στη μνήμη του Γιώργου Καστρινάκη

Ο Δήμος Αποκορώνου, η Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Χανίων, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Νεφροπαθών «Γιώργος Καστρινάκης» και η Ομοσπονδία Σωματείων Αποκορώνου Αττικής, διοργανώνουν τον Αγώνα Δρόμου Kiliaris Run εις μνήμην Γιώργου Καστρινάκη στις 31 Ιουλίου στην κοιλάδα του Κοιλιάρη.

Αγώνας δρόμου  Kiliaris Run στη μνήμη του Γιώργου Καστρινάκη

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 18.00 από δύο αφετηρίες, τις Καλύβες για τους ενήλικες (πλατεία Αγίας Παρασκευής) και τους Αρμένους για τα παιδιά (εκκλησία Αγίου Νικολάου), με κοινό προορισμό τον Στύλο (εκκλησία Αγίου Ιωάννη Θεολόγου).

Ο αγώνας έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των νεφροπαθών. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει υπολογίσει ότι ένα στα δέκα άτομα πάσχει από κάποιας μορφής νεφρική βλάβη ή ανεπάρκεια. Λόγω της φύσης της, η νόσος αποτελεί μια διαρκή δοκιμασία τόσο για τους ίδιους τους ασθενείς, όσο και για τις οικογένειες τους. Παράλληλα, σκοπός του Αγώνα Δρόμου Kiliaris Run είναι να τονίσει τη σημασία της δωρεάς Ιστών και Οργάνων και να δώσουμε το ερέθισμα στους πολίτες να σκεφτούν και να συζητήσουν αυτό το σημαντικό ζήτημα.

Η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του ευρωπαϊκού χάρτη Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων, ενώ τα τελευταία χρόνια η δραματική μείωση των δοτών έχει οδηγήσει και σε αντίστοιχη μείωση των μεταμοσχεύσεων, καθώς η έλλειψη πληροφόρησης οδηγεί στην επιφυλακτικότητα ή ακόμα και στην αδιαφορία. Η Δωρεά Ιστών και Οργάνων είναι μία πράξη βαθιά ανθρώπινη, που εκφράζει την έμφυτη ανάγκη των ανθρώπων για αλληλοϋποστήριξη.
Για εγγραφές – δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνήστε έως και την Παρασκευή 29 Ιουλίου στα τηλέφωνα 2825340335 και 2825340344.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος