Προβολές σε κτήρια σε 18 πόλεις της Ελλάδας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 (video)

“Κάθε επέτειος, κάθε γενέθλια ημερομηνία, προϋποθέτει έναν διάλογο με την ιστορία προκειμένου να αναδειχθεί αυτό που τιμάμε και η σημασία που έχει για εμάς σήμερα.

Προβολές σε κτήρια σε 18 πόλεις της Ελλάδας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 (video)

Υπάρχουν κάποιες συμβολικές επέτειοι, οι οποίες παράλληλα, αποτελούν ευκαιρία και αφορμή να αναστοχαστούμε και να αναλογιστούμε τo παρόν και τη διαδρομή που κάναμε για να φτάσουμε σε αυτό. Μία τέτοια περίπτωση είναι και η φετινή 25η Μαρτίου: η διακοσιοστή επέτειος της Επανάστασης του 1821· η επέτειος του ξεσηκωμού εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που αποτέλεσε την απαρχή της πολυκύμαντης πορείας η οποία οδήγησε στη σημερινή Ελλάδα.

Προβολές σε κτήρια σε 18 πόλεις της Ελλάδας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 (video)

Στην ιστοσελίδα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” παρακολουθήστε το trailer που υλοποίησε το Εργαστήριο TUC TIE Lab, ως “προάγγελο” της δράσης!

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», με τις έξι δράσεις που ετοίμασε για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου, φιλοδοξεί να τιμήσει την ημέρα που οι πρόγονοί μας άναψαν τη φλόγα της ελευθερίας και, την ίδια στιγμή, μέσα από έναν εικονικό διάλογο μαζί τους, να αναδείξει πού οδήγησαν οι θυσίες και οι αγώνες που έδωσαν. Να προβάλει πού βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, μέσα από την πορεία αυτών των 200 ετών”.

Μία εκ των δράσεων της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” είναι η ταυτόχρονη προβολή σε επιλεγμένα κτίρια 18 πόλεων της Ελλάδας, με προεξάρχον το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, μιας οπτικοποιημένης αφήγησης της Επανάστασης, μέσα από έργα τέχνης σύγχρονα με αυτήν.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο εγχείρημα projection mapping που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και θα υλοποιηθεί με την ευθύνη του Εργαστηρίου Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης (TUC TIE Lab).

Εκτός από την ιστορία της Επανάστασης, οι προβολές θα δίνουν έμφαση και στην ιδιαίτερη ιστορία και τους ήρωες της κάθε πόλης.

Οι πόλεις θα είναι: Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λαμία, Λάρισα, Μεσολόγγι, Νάουσα, Ναύπλιο, Πειραιάς, Ρόδος, Σύρος, Τρίπολη, Χανιά και Χίος.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Μαΐου 2021.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος