Χανιά: «Προσβασιμότητα στο δημόσιο χώρο» (audio)

Η ομάδα p_public, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων, διοργανώνει για 8η συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ “p_public 2Ο17”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην πόλη των Χανίων το διήμερο 10 και 11 Ιουνίου 2O17.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Χανίων η αρχιτέκτονας, μέλος της ομάδας p_public, Ειρήνη Βλαζάκη, στο φετινό φεστιβάλ, οι διοργανωτές εστιάζουν στην προσβασιμότητα στο δημόσιο χώρο, μέσω συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και δράσεων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους της πόλης, άμεσα συνδεδεμένων με τον θεματικό άξονα του φεστιβάλ.
Χανιά: «Προσβασιμότητα στο δημόσιο χώρο» (audio)Τα τελευταία χρόνια καθίσταται ολοένα και πιο απαραίτητη η δημιουργία ποικίλων δικτύων κυκλοφορίας, κίνησης και προσβασιμότητας, μέσα στον ιστό της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό η ομάδα p_public μας καλεί να προβληματιστούμε, να εκφραστούμε και να συμμετάσχουμε ενεργά στις διαλέξεις και στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη των Χανίων, με κεντρικό θεματικό άξονα την προσβασιμότητα στο δημόσιο χώρο και με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις.

Χανιά: «Προσβασιμότητα στο δημόσιο χώρο» (audio)Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η έννοια της προσβασιμότητας στον αστικό, και όχι μόνο, σχεδιασμό αποτελεί θεμέλιο για μία βιώσιμη πόλη. Η αναγκαιότητα δηλαδή της απρόσκοπτης και ασφαλούς κίνησης κάθε χρήστη (πεζός, ΑΜΕΑ, γονείς με καρότσι, ποδηλάτες κτλ) είναι μία από τις βασικές αρχές ενός καθολικού σχεδιασμού, ειδικότερα όταν αναφερόμαστε στη διαχείριση του δημόσιου χώρου.
Πληροφορίες και πρόγραμμα www.p-public.gr

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης, Π.Ε. Χανίων / Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων / ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ

Υποστήριξη: Δήμος Χανίων / Δ. Λιμενικό Ταμείο Χανίων / Λιμεναρχείο Χανίων
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η κ. Βλαζάκη:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος