Χανιά: Χωρίς γιατρό η Αγία Ρουμέλη από τις 17 Αυγούστου – Αγωνία από τους κατοίκους (ηχητικό)

Χωρίς γιατρό παραμένει από τις 17 Αυγούστου, η κοινότητα της Αγίας Ρουμέλης, στην έξοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς, στα Σφακιά Χανίων , καθώς ο γιατρός που είχε τοποθετηθεί στο αγροτικό ιατρείο για τις ανάγκες της καλοκαιρινής περιόδου αποσπάστηκε και η θέση δεν προβλέπεται να αναπληρωθεί , όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας της περιοχής  Γιάννης Τζατζιμάκης.

Χανιά: Χωρίς γιατρό η Αγία Ρουμέλη από τις 17 Αυγούστου – Αγωνία από τους κατοίκους (ηχητικό)

 “Η Αγυιά Ρουμέλη κατοικείται χειμώνα καλοκαίρι” τόνισε, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων, ο κ. Τζατζιμάκης και πρόσθεσε ότι «υπάρχει απόφαση δημοσιευμένη στο ΦΕΚ για την στελέχωση του αγροτικού ιατρείου της κοινότητας, επί 12 μήνες το χρόνο. Η Αγυιά Ρουμέλη δεν έχει οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα οι κάτοικοι, που παραμένουν στο χωριό το χειμώνα, να νιώθουν αποκομμένοι και ανασφαλείς, ενώ η επικοινωνία τους με την υπόλοιπη Κρήτη εξαρτάται απόλυτα από τις καιρικές συνθήκες».

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, «Η πιθανότητα, που εξετάζεται, να καλύπτει η γιατρός του Εθνικού Δρυμού της Σαμαριάς, ορισμένες ανάγκες της Αγυιάς Ρουμέλης, δεν είναι αποδεκτή, διότι θα παραμένει ακάλυπτο το φαράγγι… η γιατρός θα πρέπει να καλύπτει περπατώντας απόσταση εννέα χιλιομέτρων από τη Σαμαριά στην Αγυιά Ρουμέλη… ».

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας επισημαίνει ότι η 7η ΥΠΕ δεν έχει δώσει καμιά απάντηση στις συνεχείς οχλήσεις του, ενώ κάλεσε τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Σφακίων, αλλά και την Δημοτική αρχή της περιοχής, να επισκεφθούν της Αγυιά Ρουμέλη και να αναζητήσουν λύσεις.

Ακούστε τη συζήτηση:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος